0472 216 20 35 Faks: 0472 215 42 29/6101 iif@agri.edu.tr

İslami İlimler Fakültesi

Rektörümüz Prof. Dr. KARABULUT, Türkiye Birincisi Olan Münazara Takımı Öğrencilerini Misafir Etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, II. Türkiye Üniversiteler Arası Arapça Münazara Yarışması’nda birinci olan Üniversitemiz İslami İlimler Fakültesi münazara takımı öğrencilerini misafir etti.

İstanbul’da 23-26 Aralık 2023 tarihlerinde Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi ve Arap Dili Çalışmaları ve Münazara Merkezi iş birliği ile düzenlenen II. Türkiye Üniversiteler Arası Arapça Münazara Yarışması’nda birinci olan İslami İlimler Fakültesi münazara takımı öğrencileri Muhammedullah OKBOEV, Mahmud KASIM, Darlis Satria NASUTIONI ve Tuba ORUÇ, mayıs ayında Katar’da düzenlenecek Arapça Münazara Yarışması’nda ülkemizi temsil edecek.

Prof. Dr. KARABULUT, yarışmada münazara takımında yer alan ve Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan Üniversitemiz İslami İlimler Fakültesi Uluslararası Arapça Bölümü’nden üç, İslami İlimler Bölümü’nden bir olmak üzere toplam 4 öğrenciyi ve ekibi yarışmaya hazırlayan Doç. Dr. Mücahit ELHUT’u tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.

Üniversite olarak Uluslararası Arapça İlahiyat Programı’nı çok önemsediklerini belirten Prof. Dr. KARABULUT, “Türkiye’de ilk kez Üniversitemiz bünyesinde açılan Uluslararası Arapça İlahiyat Programı’ndan geçtiğimiz yıl ilk mezunlarımızı verdik. Bu programdan mezun olacak öğrenci kardeşlerim Ağrı’dan ayrıldıklarında gittikleri ülkelerde Üniversitemizin, Ağrı’nın ve Türkiye’nin birer elçisi olarak inşallah başarılı bir şekilde bizleri temsil edecekler” dedi.

Prof. Dr. KARABULUT, yarışmada birinci olan öğrencilere teşekkür belgesi ve hediye takdim etti.

Ziyarette, İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Salih GEÇİT, Dekan Yardımcıları   Dr. Öğr. Üyesi Ceylan MOLLAMEHMETOĞLU ÇEKİCİ ve Dr. Öğr. Üyesi Yakup EROĞLU ile Dr. Öğr. Üyesi Sultan AL HARIRI de yer aldı.

İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. GEÇİT, öğrencilere vermiş oldukları desteklerden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT’a teşekkür etti.


Haberin Fotoğafları