0472 216 20 35 Faks: 0472 215 42 29/6101 iif@agri.edu.tr

İslami İlimler Fakültesi

"Kur'ân Eğitimi Üzerine Söyleşi" Konulu Konferans Düzenlendi

Üniversitemiz Ahmed-i Hani Bilim Kültür ve Sanat Araştırmaları Merkezi Müdürlüğü ile İslami İlimler Fakültesi tarafından Kuran-ı Kerim kıraati alanında ülkemizin yetiştirdiği önemli şahsiyetlerden Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Uzmanı Davut KAYA’nın konuşmacı olarak katıldığı "Kur'ân Eğitimi Üzerine Söyleşi" konulu konferans düzenlendi.

İslami İlimler Fakültesi Fuat Sezgin Konferans Salonunda gerçekleşen programa Ahmed-i Hani Bilim Kültür ve Sanat Araştırmaları Merkezi Müdürü Dr. Abdulalim ADIGÜZEL, İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Salih GECİT, İl Müftüsü Necati ŞAFAK akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Davut KAYA konuşmasında ülkemizde ve dünyadaki Kur’ân eğitimi ve çalışma hayatı boyunca eğitim ile ilgili karşılaştığı durumları aktardıktan sonra öğrencilerden gelen sorulara cevap verdi.

Kur’ân Okumanın dikkat isteyen bir mesele olduğunu vurgulayan KAYA, Kur’ân okumanın keyif verdiğini ama keyfi olmadığını her meşhur kıraatin meşru olmadığını, öğrencilerin Kur’ân okuma konusunda hassasiyet göstermeleri gerektiği dile getirdi.

Program Davut KAYA tarafından okunan Kur’ân-ı Kerîm ve Merkez Müdürü Dr. Abdulalim ADIGÜZEL’in hediye takdimiyle sona erdi.


Haberin Fotoğafları