0472 216 20 35 Faks: 0472 215 42 29/6101 iif@agri.edu.tr

İslami İlimler Fakültesi

Üniversitemizde “Mehmet Akif Öğrenci Sempozyumu” Düzenlendi


Üniversitemiz İslami İlimler Fakültesi ve Genç Hareket Düşünce Kulübü iş birliği ve İbrahim Çeçen (IC) Vakfı’nın destekleri ile İstiklal Marşı’nın kabulünün yıl dönümü dolayısıyla “Mehmet Akif Öğrenci Sempozyumu” düzenlendi.

Üniversitemiz Recep Tayyip ERDOĞAN Kültür ve Kongre Merkezi Selçuklu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen sempozyuma, Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Önder ŞİMŞEK, Prof. Dr. Faruk KAYA ve Prof. Dr. Mucip GENİŞEL, İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Salih GEÇİT, Genç Hareket Düşünce Kulübü Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Fahri GÜZEL, IC Vakfı Müdürü Dr. Meral DİNÇER ile akademik, idari personel ve öğrenciler katıldı.

Sempozyumun açılışında konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, özgürlük ve hürriyet kavramlarının tüm insanlık için çok değerli olduğunu vurgulayarak, “Mehmet Akif ERSOY, bir vatan şairidir. O’nun İstiklal Marşı’nda ortaya koyduğu bağımsızlık ruhu, bugün dünyanın dört bir tarafında yaşanan olaylarda da görüldüğü gibi özgürlük ve hürriyetin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha göstermektedir. Vatan olmadan hiçbir şeyin olamayacağı aşikardır” dedi.

Mehmet Akif ERSOY’un Asım’ın nesli olarak tanımladığı gençlerin, Türkiye’nin bilim, teknoloji, sanat, spor ve diğer tüm alanlarda gelişmesi ve ilerlemesi için çok önemli bir rol oynadığına dikkat çeken Prof. Dr. KARABULUT, “Mehmet Akif, hayatımıza hâkim olabilmemiz için bizlere bir yol haritası sunmuştur. Bu yol haritasında da Asım’ın nesli diye ideal bir gençlik önermiştir. Asım’ın nesli öyle bir gençlik ki merkezine imanı koymuş ve sarsılmaz bu iman ile ahlaklı, erdemli, ilim ve irfan sahibi, düşünebilen, batıyı da doğuyu da doğru okuyabilen ve bundan bir ders çıkaran bir gençliktir. Bizim tüm umudumuz siz sevgili Asım’ın nesli gençlersiniz” diye konuştu.

Üniversitemizdeki tüm öğrenci kulüplerine her zaman destek olmaya çalıştıklarını ifade eden Prof. Dr. KARABULUT, “Öğrenci kulüplerimizi çok önemsiyorum. Öğrenci kulüplerimizin bu sempozyumda olduğu gibi gençliğimize umut olan, kendimizi tanımamıza vesile olan çalışmalar yapmalarının çok önemli olduğunu ifade etmek istiyorum. Sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçen hocalarıma ve siz sevgili öğrenci kardeşlerime teşekkür ediyorum” dedi.

Genç Hareket Düşünce Kulübü Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Fahri GÜZEL ise öğrencilere ve öğrenci kulüplerine katkı ve desteklerinden dolayı Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT’a ve IC Vakfı’na teşekkür etti.

Program, sempozyum kapsamında gerçekleştirilen Safahat’tan Şiir Ezberleme Yarışmasında dereceye giren öğrencilere plaket ve hediye takdimi ile sona erdi.

Basın ve Halkla İlişkiler Danışmanlığı