0472 216 20 35 Faks: 0472 215 42 29/6101 iif@agri.edu.tr

İslami İlimler Fakültesi

Dekanımız Prof. Adem YERİNDE'nin Ramazan Bayramı Mesajı



Hz. Peygamber (s.a.s.) Medinelilerin yılda iki bayram kutladıklarını görünce, şöyle buyurur:

"Yüce Allah size o iki bayram günlerine bedel olarak daha hayırlı iki bayram günleri lütfetmiştir."

(Ebu Davud, "Salât", 245; Nesâî, "İdeyn", 1)

Bayramlar Müslümanlar için yardımlaşma, dayanışma ve sevinç günleridir. Bu günlerde Müslümanlar karşılıklı ziyaretleşirler, tebrikleşirler, birbirlerinin hal hatırlarını sorarlar, sevinçlerini ve kederlerini paylaşırlar, büyüklerin ellerinden, küçüklerin gözlerinden öperler, yerler, içerler ve meşru bir şekilde eğlenerek günlerini neşe ile geçirmeye çalışırlar. Bayramlar Müslümanların kaynaşmasına olduğu kadar muhtaçların daha fazla hatırlanması ve ihtiyaçlarının giderilmesine de vesile olan kutsal günlerdir.

Covid 19 salgını dolayısıyla ibadet ve itaatin temel şartı olan sağlığın korunması maksadına matuf olarak Ramazan ayı içerisindeki dini ibadet ve etkinliklerimizi bireyler olarak yerine getirdiğimiz gibi yapmış olduğumuz ibadet ve itaatlerimizin kabulü umuduyla toplu sevinçle girmek istediğimiz Ramazan bayramımızı da aynı nedenle yine bireyler olarak buruk bir gönülle evlerimizde karşılıyoruz.

Dinimizin ikinci büyük bayramı olan Kurban bayramımıza Covid 19 salgının bütün olumsuz etkilerinden kurtulmuş olarak girmek ve bayramımızı toplu sevinç ve coşkuyla kutlamak umuduyla hepinizin Ramazan bayramını en içten dileklerimle kutlar, “Evde kal, sağlıklı kal” sloganına uygun biçimde ailelerinizle birlikte huzur, sevinç ve esenlik dolu bir bayram geçirmenizi ve bayramın başta ülkemiz olmak üzere bütün dünyada barış ve sevince vesile olmasını dilerim.

Prof. Dr. Adem YERİNDE
Dekan