0472 –215 98 63 kudo@agri.edu.tr

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı

Dil Öğrenme Aracı Rosetta Stone Deneme Erişimine Açılmıştır

Dünyanın 1 numaralı online dil öğrenme aracı olan Rosetta Stone’u kullanıcılarınıza ücretsiz olarak sunabilmek için yayıncıdan özel bir izin almış bulunmaktayız. 15 Mayıs 2021 tarihine kadar sürecek bu erişimden, kurumunuz bünyesindeki tüm kullanıcılar (akademisyen, öğrenci ve personel), 30 farklı dil için mevcut tüm seviyelerden faydalanabilecektir. Duyurularınızda kullanabilmeniz için ekte 2 adet kullanım kılavuzu ve Rosetta Stone hakkında genel bilgi dokümanını paylaşıyoruz. Yine aşağıda deneme erişim linkini, hızlı erişim adımlarını ve Rosetta Stone özet içerik bilgisini bulabilirsiniz.

Önemli NotRosetta Stone deneme erişimlerinde istatistik bilgisi yayıncı tarafından maalesef sunulamamaktadır. Fakat yapacağınız duyurularda kullanıcılarınızdan hesap oluştururken sadece kurumsal e-posta adreslerini kullanmalarını talep ederseniz, deneme erişimi sonunda, bu kurum uzantılı e-posta adresleri üzerinden sizlere kullanım istatistiklerini paylaşma imkanımız olabilecektir.

Rosetta Stone Erişim Linki: https://bit.ly/rosettadeneme

Hızlı Erişim Adımları

Bilgisayardan erişim: 1-) Erişim linkine tıklayın 2-) Kurumsal eposta adresinizi, yeni belirleyeceğiniz şifreyi girin ve öğrenmek istediğiniz dili seçerek kayıt olun 3-) Launch Rosetta Stone Foundations linkine tıklayıp giriş yapın (detaylı kullanım kılavuzu ektedir.)

Mobilden erişim: 1-) Öncelikle bilgisayardan erişim sağlayın ve kurumsal eposta adresinizle bir hesap oluşturun 2-) Mobil cihazınıza Rosetta Stone’u yükleyin ve giriş yapın 3-) Sign in kısmından, Work or School  seçeneğine tıklayın 4-) Bilgisayardan oluşturduğunuz kullanıcı adı ve şifresinin yanı sıra Namespace kısmına ns240700 bilgisini ekleyip, giriş sağlayın (detaylı kullanım kılavuzu ektedir.)

Rosetta Stone Hakkında

Rosetta Stone bir çok bağımsız kuruluş tarafından en iyi dil öğrenme aracı olarak seçilmiş olup, kullanıcıya dili klasik yollarla değil, ana dili öğrenirken kullanılan doğal yöntemlerle geliştirilen, patentli ve ödüllü Dynamic Immersion yaklaşımıyla öğretir. Bu özelliğiyle diğer tüm dil öğrenme araçlarından ayrılır.

İçerdiği 30 dil: Afganca, Almanca, Arapça, Çince, Dari Farsçası, Endonezya Dili, Farsça, Filipin Dili, Flemenkçe, Fransızca, Hintçe, İbranice, İngilizce (Amerikan), İngilizce (İngiliz), İrlanda Dili, İspanyolca (Latin Amerika), İspanyolca (İspanya), İsveççe, İtalyanca, Japonca, Korece, Latince, Lehçe, Portekizce (Brezilya), Rusça, Savahilice, Urduca, Türkçe, Vietnam Dili ve Yunanca’dır.

Türkiye’de, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Hacettepe Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi, Ticaret Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nin de yer aldığı 28 kurumun Rosetta Stone abonelikleri bulunmaktadır ve bu değerli hizmeti kullanıcılarına sunmaktadır.

 

Yayıncıdan almış olduğumuz özel izin sayesinde, Rosetta Stone deneme erişimine proxy ayarı yapmadan, size sunulan erişim adresi ile (https://bit.ly/rosettadeneme) kampüs içerisinden veya dışından erişim sağlanabilmektedir.

 

İyi çalışmalar ve sağlıklı günler dileriz.