0472 215 40 22 sbf@agri.edu.tr

Spor Bilimleri Fakültesi

ERASMUS PROGRAMI 2022-2023 BAHAR DÖNEMİ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ İLANI

ERASMUS PROGRAMI 2022-2023 BAHAR DÖNEMİ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ İLANI

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, Erasmus Programı Öğrenim ve Staj hareketliliği ilanları, Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus Başvuru Portalı ( https://erasmusbasvuru.ua.gov.tr ) üzerinden yayınlanmıştır.

Öğrenim hareketliliği ve staj hareketliliği için farklı ilanlar yayınlanmıştır. Adayların başvuracağı ilan türünün duyurusunu inceleyerek aşağıda belirtilen işlemleri tamamlaması gerekmektedir. İki hareketlilik türüne de (öğrenim ve staj birlikte) başvuru yapacak adayların toplam puanına -10 puan kesinti uygulanacaktır.

ÖĞRENİM ve STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU AŞAMASINDA İSTENEN BELGELER

  1. Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus Başvuru Portalı ( https://erasmusbasvuru.ua.gov.tr ) üzerinden alınacak başvuru çıktısı (Hem öğrenim hem de staj hareketliliği adayları tarafından son başvuru tarihine kadar, Uluslararası İlişkiler Birimine teslim edilmelidir). Başvuru sürecinde sistem (https://erasmusbasvuru.ua.gov.tr) tarafından talep edilen belgelerin portala eksiksiz yüklenmesi gerekmektedir.
  2. Staj hareketliliği adayları için (mevcut ise) staj için alınmış kabul mektubu veya belgesi.          (1 örneği son başvuru tarihine kadar, Uluslararası İlişkiler Birimine teslim edilmelidir.)


ÖNEMLİ NOT: 
Başvuru tercihlerinde, ekrana gelen ilk üniversite seçilerek devam edilmelidir. Tercih listesi, kazanan adaylarla Erasmus oryantasyon toplantısında belirlenecektir. Anlaşmalı olduğumuz üniversite listesine: https://intoffice.agri.edu.tr/erasmus/partner-enstituler/ adresinden ulaşılabilir.

ÖNEMLİ NOT
: İlanlar sekmesinde üniversitemizin ilgili ilanını okuduktan sonra başvurunuzu yapabilirsiniz (ilanın görülememesi durumunda aramalar bölümünden yararlanılabilir). İlan üzerinde bulunan E-Devlet bağlantısı üzerinden başvuru işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz. E-Devlet sisteminde karşılaşılması durumunda "Bireysel" seçeneği işaretlenmelidir.

ÖNEMLİ NOT: İlanların tamamı okunmadan, eksik belge ve bilgilerle yapılan başvurular geçerli sayılmayacaktır. İlanda belirtilen başvuru tarihlerinde başvuru yapılması gerekmektedir. Başvuru süresi dolduktan sonra sistem yeni başvurulara kapatılacaktır. 

BAŞVURU TAKVİMİ VE YÖNTEMİ 

İLAN TARİHİ: 24/10/2022

SON BAŞVURU TARİHİ: 18/11/2022

SINAV TARİHİ: 21/11/2022 (13:00 Yazılı Sınav) 23/11/2022 (13:00 Sözlü Sınav) 

SONUÇLARIN İLANI: 28/11/2022 (Sonuçların ilanında komisyon incelemeleri nedeniyle gecikmeler yaşanabilmektedir.)

SINAV YERİ: Yabancı Diller Yüksekokulu 1. Kat Derslikleri. (Kimliklerinizi yanınızda bulundurunuz.) (Erasmus hareketlilik seçme sınavı için mazeret sınavı yapılmamaktadır, zamanında sınav yerinde bulununuz.) 

ÖNEMLİ NOT: Not ortalaması (AGNO) 4’lük sistemde 2,20 altı olan lisans / önlisans ve 2,50 altı olan lisansüstü öğrencileri kesinlikle başvuru yapamayacaklardır. 

ÖNEMLİ NOT: Öğrenim ve staj hareketliliği başvurularını değerlendirmede kullanılacak değerlendirme ölçütleri ve ağırlıklı puanlar şunlardır: Akademik başarı düzeyi :% 50 ve Dil Sınavı :% 50

ÖNEMLİ NOTErasmus Hareketliliğini kazanan öğrencilerle, seçim sonuçlarının duyurulmasının ardından, sonraki süreçler hakkında bilgilendirilmek üzere Uluslararası İlişkiler Biriminde oryantasyon toplantısı düzenlenecektir. İlgili toplantının tarih ve yer bilgileri üniversitemiz anasayfasında yayınlanacak olan sonuç ilanı ile birlikte duyurulacaktır.

İtirazlar/Şikayetler

Sınav şikayet/itiraz süreçleri için Yabancı Diller Yüksekokulundan yazılı olarak bilgi talep edilebilir. Sınav sonuçları ile ilgili itirazlar, sınav sonuçlarının ilan edilmesini takip eden 2 (iki) işgünü içerisinde yapılmalıdır.

Diğer konularda şikayet/itiraz işlemleri yazılı olarak Uluslararası İlişkiler Birimine iletilmelidir.

Detaylı Bilgi ve Belge Teslimleri İçin: 

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, Uluslararası İlişkiler Birimi

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Zemin Kat