0472 216 20 35 Faks: 0472 215 42 29/6101 iif@agri.edu.tr

İslami İlimler Fakültesi

Dekanımız Prof. Dr. Adem YERİNDE'nin Ramazan Bayramı Mesajı


“Koşun Rabbinizin af ve mağfiretine! Göklerle yer kadar geniş olan cennete!
O cennet ki bollukta da darlıkta da Allah için harcayan, öfkelerini yenen ve insanları bağışlayan muttakiler için hazırlanmıştır. Allah iyileri/iyilik edenleri sever.” (Al-i İmrân 3/133-134)

“Müminler birbirlerine karşı sevgide, birbirlerine merhamet ve şefkatte yek vücut gibidirler. Vücudun bir uzvu rahatsızlandığında, sair uzuvlar da bu sebeple uykusuz kalır, ateşlenir.” (Buhârî, Edeb: 27; Müslim, Birr: 66)

Oruç, teravih, itikâf, dua, zikir, tilavet, fitre ve zekât gibi malî, bedenî ve ruhî ibadet ve itaatlerle mücellâ, ilahî feyz ve lütuflarla yüklü meltemlerin inşirah verdiği tam bir manevî iklim oluşturan; bu yönüyle de başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennemden kurtuluş ayı olarak nitelendirilen Ramazan’ı, ülkemizin düçar olduğu şiddetli deprem felaketi, sel baskınları ve sair afetlerin yol açtığı acıları millet olarak yüreğimizde hissederek geçirip buruk bir sevinçle Ramazan Bayram’ını idrak etmiş bulunuyoruz.

Bayramlar, millî ve manevî duyguların perçinlendiği; fertler arasındaki kardeşlik, sevgi ve saygı, birlik ve beraberlik hislerinin kabardığı, toplum olarak karşılıklı yardımlaşma, dayanışma ve kaynaşmanın, neşe ve sevincin daha yoğun biçimde yaşandığı müstesna günlerdir.

Asrın felaketi olarak nitelendirilen ve 11 ilimizi ve 20 milyon insanımızı doğrudan, bütün halkımızı dolaylı olarak etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşanan can ve mal kaybının sebep olduğu acıların gölgesinde idrak ettiğimiz Ramazan Bayramı’nda, imkânlar ölçüsünde, başta anne babalarımız olmak üzere büyüklerimizi, düşkünlerimizi ve hastalarımızı ziyaret etmeli, hal ve hatırlarını sormalı, gönüllerini almalıyız. Akrabalarımız ve sevdiklerimizle ziyaretleşmeli, tebrikleşmeli, karşılıklı sevgi ve saygılarımızı bildirmeliyiz. Dul, yetim ve kimsesizlerle ilgilenmeli, yardıma muhtaç ailelere, bilhassa depremzedelere durumları düzelene kadar yardımları sürdürmeli, yaşanan acıların bir nebze de olsa hafiflemesine katkı vermek için bayram sevincini herkese yaşatma ve herkesle paylaşma gayreti içerinde olmalıyız. Bizden dua bekleyen şehit ve gazilerimizden, tüm geçmişlerimizden de dualarımızı eksik etmemeliyiz.

Depremler, sel felaketleri ve sair felaketlerin yol açtığı acıların hafifletilmesine, toplumsal kardeşliğin ve bilincin artmasına, ümmet/millet olma şuuruyla birlik ve dirliğimizin pekişmesine, sevinç ve kederlerin paylaşılmasına, barışın ve huzurun yerleşmesine vesile olması temennisiyle Ramazan Bayram’ınızı en samimi duygularımla kutlar, aileleriniz, yakınlarınız ve sevdiklerinizle sağlıklı, huzurlu ve neşeli bir bayram geçirmenizi dilerim.

Bayramınız mübarek olsun!

Prof. Dr. Adem Yerinde

Dekan