0472 216 20 35 Faks: 0472 215 42 29/6101 iif@agri.edu.tr

İslami İlimler Fakültesi

Fakültemiz Mevlid-i Nebî Tebrik Mesajı

Hiçbir ümmet yoktur ki (onların) içinden bir korkutan uyarıcı (peygamber) gelip geçmiş olmasın.” (Fâtır, 24)

Peygamberimiz (SAS.), kendisini peygamberler zincirinin son halkası ve nebilerin sonuncusu olarak tanıtıyor: “Ben (bir tuğlası eksik kalmış mükemmel bir binanın eksikliğini tamamlayan) bir tuğlası mesabesindeyim. Ben peygamberlerin sonuncusuyum.”(Müslim, Fezâil, 22)

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (SAS.), Rebîü'l-evvel ayının 11'ini 12'sine bağlayan gece dünyayı teşrifinin yıl dönümü olan Mevlid Kandili 26 Eylül 2023 Salı akşamı idrak edilecek.

Sözlükte “doğum yeri ve zamanı” anlamına gelen ‘Mevlid’ kelimesi, İslâm kültüründe özellikle Hz. Peygamber’in doğumunu, bu vesileyle yapılan törenleri ve yazılan eserleri ifade etmek için kullanılmaktadır.

Kandiller; feyiz ve bereketiyle ilahi rahmetin hissedildiği, aile ve toplum olarak selamlaşmanın, muhabbetin arttığı, mübarek gecelerdir.  Bu geceleri fırsat bilerek bol bol dua ve istiğfarda bulunmak, tevbe etmek,  selamı artırmak, tebrikleşmek, hasta ve ihtiyaç sahibi kimselerin yardımına koşmak tavsiye edilmektedir.

Bu vesileyle Mevlid kandilinizi tebrik eder, siz ve sevdikleriniz için, tüm dünya insanları için barış, huzur, hidayet vesilesi olmasını temenni ederiz.

Ağrı İslami İlimler Fakültesi