0472 –215 98 63 iletisim@agri.edu.tr

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı

Üniversitemiz ile Aras EDAŞ Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

Üniversitemiz ile Aras Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (EDAŞ) arasında işbirliği protokolü imzalandı. Düzenlenen Programa Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT ile Aras EDAŞ Genel Müdürü Fikret AKBAŞ, Aras EDAŞ çalışanları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Atılan imzalarla birlikte uygulamaya geçirilecek olan protokol, iki kurum arasında istidam, staj, eğitim programları ve danışmanlık hizmetlerini kapsayacak. 

Programda konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, Üniversitemiz ile Aras EDAŞ arasında imzalanan protokolün, üniversitemize, Aras EDAŞ’a şehrimize ve bölgemize hayırlar ve yararlar getirmesini dileyerek başladıkları konuşmalarında, üniversitelerin önemli temel görevlerinin olduğunu söyleyerek; “bunların başında elbette eğitim, araştırma geliştirme (AR-GE) faaliyetleri ve üçüncü olarak da toplumsal katkı geliyor. Bu üç parametreyi düşündüğümüz zaman, kamu kurumları, sivil toplum örgütleri ve sanayi kuruluşları ile işbirliği yapmak çok önemli.” dedi. Aras EDAŞ ile bir güç birliği yapacağız diyen Rektörümüz, etik değerlere bağlı kalarak; eğitimi, bilim ve teknolojiyi bölgemizle buluşturmak için çalışacaklarını söyledi. 

Programda konuşan Aras EDAŞ Genel Müdürü Fikret AKBAŞ,  Aras EDAŞ’ın bölgede yapmış olduğu altyapı çalışmaları ve projelerden bahsetti.  Kurum olarak personellerinin eğitimlerine çok önem verdiklerini söyleyen AKBAŞ, “personelimizin alacağı kaliteli eğitimin, vatandaşa kaliteli hizmet olarak yansıyacağının bilincindeyiz.” dedi. Üniversitelerle yapılan işbirliğinin kurumlar arasında istihdam, staj, ve eğitim programları olarak öğrenciler için de kazanımlar getireceğini sözlerine ekleyen AKBAŞ, bölge insanımızın istihdamına özellikle önem veriyoruz dedi.

Program imzaların atılmasının ardından kokteyl ile sona erdi.
 
Basın ve Halkla İlişkiler Danışmanlığı