0472 215 98 63 sivilhavacilik@agri.edu.tr

Sivil Havacılık Meslek Yüksekokulu

Üniversitemizde 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

Üniversitemizde 2023-2024 eğitim öğretim yılı hazırlıkları çerçevesinde Üniversitemiz Nezahat Çeçen Konferans Salonu’nda düzenlenen Akademik Kurul Toplantısı Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, Rektör Yardımcılarımız, akademik ve idari personellerin katılımı ile gerçekleştirildi.

Yüksekokul Müdürümüz Doç. Dr. İbrahim ÖZGÜL’ün açılış konuşmasını yaptığı toplantıda, Sivil Havacılık Meslek Yüksekokulunun ilk kurulduğu günden bu güne kadar gerçekleştirilen faaliyetler hakkında Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT’u ve Rektör Yardımcılarımızı bilgilendirdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, toplantılarda gerçekleştirdiği sunumda, Üniversitemizin mevcut durumu hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. KARABULUT, 2023-2024 eğitim öğretim yılında ek tercihlerden Üniversitemize kayıt yaptıracak öğrencilerle birlikte toplam 17 bin öğrenci, 556 akademik personel ve 512 idari personel ile yeni eğitim öğretim yılına başlayacaklarını belirtti.

Üniversitemizin özellikle son yıllarda elde ettiği Türkiye ve dünya üniversiteler sıralamasındaki başarısından dolayı Üniversitemizin tüm çalışanlarına teşekkür eden Prof. Dr. KARABULUT, “2017 yılında göreve başladığımız günden bugüne kadar Üniversitemizin başarı sıralamasını yukarıya çıkarmak için huzurlu ve mutlu bir çalışma ortamında tüm çalışma arkadaşlarımızla bir ekip olarak çalıştık. Türkiye ve dünya üniversiteler sıralamalarında elde ettiğimiz başarılar ile yetinmeyip, daha çok çalışarak başarı sıralamamızı inşallah daha iyi yerlere çıkaracağız” diye konuştu.

30 bin üniversitenin değerlendirildiği Webometrics Dünya Üniversiteleri Sıralamasında 2023 yılında açıklanan raporda 3 bin 596’ncı, SCImago’da 2023 yılında Türkiye’deki 208 üniversite arasında 49’uncu sırada yer aldığımızı anımsatan Prof. Dr KARABULUT, “Green Metric 2022 Dünya Üniversiteleri Genel Sıralamasında ilk kez yer aldığımız listede 771’inci, URAP’ta Dünya Üniversiteler Sıralamasında 162 sıra yükselerek 2 bin 826’ncı sırada yer alarak büyük bir başarıya imza attık. Webometrics’te 30 bin üniversite arasında ilk 3 bine, Green Metric’te ise dünya üniversiteleri sıralamasında ilk 500’ e girerek başarı sıralamamızı daha da yukarılara çıkarmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulunan Prof. Dr. KARABULUT, Üniversitemizin tüm personel ve öğrencilerine başarılar diledi.

Toplantılar, soru ve cevap bölümünün ardından sona erdi.



Haberin Fotoğafları