0472 216 10 95 myo@agri.edu.tr

MESLEK YÜKSEKOKULU

Tıp Fakültesi Akademisyenlerine Yeni Yıl Sürprizi

Üniversitemiz ve İbrahim Çeçen (IC) Vakfı arasında gerçekleştirilen protokol kapsamında Üniversitemiz Tıp Fakültesi’ndeki öğretim üyelerine dizüstü bilgisayar (laptop) hediye edildi.

IC Vakfı’nın destekleriyle Tıp Fakültesi’ndeki 28 öğretim üyesine alınan dizüstü bilgisayarların dağıtım programı, Tıp Fakültesi’nde yapıldı. Programa Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Önder ŞİMŞEK, Prof. Dr. Faruk KAYA, Prof. Dr. Mucip GENİŞEL ile Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fuat SAYIR, IC Vakfı Müdürü Meral DİNÇER ve akademik personel katıldı.

Programda konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, uluslararası kuruluşlar tarafından üniversitelerin tıp fakültesi olan ve tıp fakültesi olmayan üniversiteler olarak iki grupta değerlendirildiğini belirterek, “Üniversiteler için tüm akademik birimler önemlidir ancak tıp fakültelerinin üniversiteler için ayrı bir önemi bulunmaktadır. Tıp fakültesi olan üniversiteler her zaman saygınlığı daha fazla olan eğitim kurumları olmuştur” dedi.

Üniversitemiz bünyesinde yer alan Tıp Fakültesi’nin Ağrı’daki sağlık sorunlarının giderilmesi noktasında çok önemli görevler üstlendiğine dikkat çeken Prof. Dr. KARABULUT, “Hamdolsun Tıp Fakültemiz kuruldu ve bu yıl Tıp Fakültesi birinci sınıf öğrencileri Ağrı’da eğitim almaya başladı. İnşallah bir yıl sonra toplantılarımızı şu anda inşaatı devam eden fakülte binamızın tamamlanmasıyla orada yapacağız. Tıp Fakültesi binasının faaliyete girmesiyle akademik ve idari personel ile öğrencilerimizin birçok talebi de karşılanmış olacak” diye konuştu.

Tıp Fakültesi öğretim üyelerine daha iyi imkanlarla çalışma ortamı oluşturmak için çalıştıklarını ifade eden Prof. Dr. KARABULUT, “Bizler de bu süreçte çalışma arkadaşlarımıza nasıl yardımcı oluruz diye düşündük. IC Vakfı ile istişarede bulunarak, tıp fakültesinde iki yıl çalışan veya çalışmayı taahhüt eden öğretim üyelerine bilgisayar desteği kararı aldık. Eğitim gönüllüsü saygıdeğer iş insanı Sayın İbrahim ÇEÇEN’in şahsında IC Vakfı’na, Üniversitemize vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. KARABULUT, Tıp Fakültesine yeni atanan öğretim üyelerine hayırlı olsun temennisinde bulunarak görevlerinde başarılar diledi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fuat SAYIR, Tıp Fakültesine ve öğrencilere desteklerinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. KARABULUT’a, IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim ÇEÇEN’e ve IC Vakfı Müdürü Meral DİNÇER’e teşekkür etti.

IC Vakfı Müdürü Meral DİNÇER ise vakıf olarak üniversitemiz personel ve öğrencilerine çok değer verdiklerini belirterek, “Üniversitemiz ile çeşitli alanlarda birçok iş birliğine imza attık. Vakıf olarak elimizden geldiğince Tıp Fakültesine desteklerimizi devam ettireceğiz” dedi.

Basın ve Halkla İlişkiler Danışmanlığı

ağrı escort
Haberin Fotoğafları