0472 –215 98 63 intoffice@agri.edu.tr

Dış İlişkiler

2023-2024 Erasmus+ Programı Personel Hareketliliği İlanı

2023-2024 Erasmus+ Programı Personel Hareketliliği İlanı

2023-2024 Erasmus+ Personel Hareketliliği Başvuru İlanı Erasmus+ Personel Hareketliliği kapsamında iki alt faaliyet gerçekleştirilebilmektedir:

1- Ders Verme Hareketliliği: Üniversitemizde ders vermekle yükümlü akademik personelin (Prof, Doç, Yrd.Doç ve Öğr.Gör.) program ülkelerinden birinde ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumunda öğrencilere ders vermesi veya program ülkelerinden birinde yerleşik bir işletmede çalışan personelin üniversitemizde öğrencilere ders vermek üzere davet edilmesidir.

2- Eğitim Alma Hareketliliği: Üniversitemizdeki akademik (Arş. Gör., İdari Biriminin Yürütücülüğünü Üstlenen Akademik Personel) veya İdari personelin program ülkelerinin birinde eğitim almasına imkân sağlayan faaliyettir. Bu faaliyet kapsamında kişinin mevcut işi ile ilgili konularda sahip olduğu becerileri geliştirmek üzere üniversitelerde veya işletmelerde (konferans hariç) çeşitli eğitimler (işbaşı eğitimleri, gözlem süreçleri gibi) alması mümkündür.

Erasmus+ Personel Hareketliliği Başvuru Takvimi:

Başvuru Tarihleri: 09 Ekim 2023 – 23 Ekim 2023 tarihleri arasında Dış İlişkiler Birimine şahsen yapılacaktır.

Hareketlilik hakkı kazanan adaylar, hareketlilik faaliyetlerini proje bitiş tarihi olan 31 Temmuz 2025 tarihine kadar tamamlamalıdır.

BAŞVURU AŞAMASINDA İSTENEN BELGELER

1) İlan tarihleri arasında Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus Başvuru Portalı (https://erasmusbasvuru.ua.gov.tr ) üzerinden alınacak başvuru formu çıktısı (Bir kopyası, son başvuru tarihine kadar Dış İlişkiler Birimine teslim edilmelidir). Başvuru portalı üzerinde bulunan E-Devlet bağlantısı üzerinden üniversitemizin ilgili ilanını seçerek başvuru işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz. E-Devlet sisteminde karşılaşılması durumunda "Bireysel" seçeneği işaretlenmelidir. Başvuru sürecinde sistem tarafından talep edilen belgelerin portala eksiksiz yüklenmesi gerekmektedir.

ÖNEMLİ NOT: Başvuru tercihlerinde, ekrana gelen üniversite listesinden uygun görülen bir üniversite seçilerek devam edilmelidir. Hareketlilik hakkı kazanan personelin kesinleştirilmiş üniversite tercih işlemleri hareketlilik ilanı açıklandıktan sonra yapılacaktır.

2)    Erasmus personel hareketliliği Akademik Değerlendirme Formu Ders Verme – Eğitim Alma çıktısı (Son başvuru tarihine kadar, üstteki bağlantıdan indirilip bilgisayar ortamında doldurulduktan sonra taranarak https://erasmusbasvuru.ua.gov.tr adresindeki Değerlendirme Formu bölümüne yüklenecektir. Orijinal nüshası da son başvuru tarihine kadar, Dış İlişkiler Birimine teslim edilmelidir).

3)   Yabancı Dil Belgesi örneği (Bir kopyası, son başvuru tarihine kadar Dış İlişkiler Birimine teslim edilmelidir. YDS/KPDS/ÜDS/YÖK-DİL veya muadili bir sınav).

İlan detayları ve başvuru işlemlerine ( https://erasmusbasvuru.ua.gov.tr ) adresinden ulaşılabilir.

•Erasmus+ Personel Hareketliliği Hareketlilik Sözleşmesi (Sonuç Listesi açıklandıktan sonra hareketlilik sürecinde doldurulacaktır).

•Erasmus+ Personel Hareketliliği Ders Verme Öğretim Programı (Sonuç Listesi açıklandıktan sonra hareketlilik sürecinde doldurulacaktır ve sadece ders verme hareketliliği için geçerlidir).

•Erasmus+ Personel Hareketliliği Eğitim Alma Öğrenim Programı (Sonuç Listesi açıklandıktan sonra hareketlilik sürecinde doldurulacaktır ve sadece eğitim alma hareketliliği için geçerlidir).

Kontenjan Sayıları:
Ders Verme Hareketliliği : Akademik personel toplam 8 (sekiz

Eğitim Alma Hareketliliği: İdari görevi olan akademik personel için 4 (dört ), idari personel için 3 (üç) ve araştırma görevlileri için 1 (bir) olmak üzere toplam 8 (sekiz) 

İtirazlar, sonuç ilanını takip eden  3 (üç)  iş günü içerisinde Dış İlişkiler Birimine yazılı olarak iletilmelidir. Aksi durumda itirazlar dikkate alınmayacaktır.

Saygılarımızla

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, Dış İlişkiler Birimi

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Zemin Kat