0472 215 98 63 - 0472 216 20 08 rektorluk@agri.edu.tr
  • TR
  • EN

Erasmus Karma Yoğun Programlar Öğrenci Hareketliliği Sonuç İlanı (Blended Intensıve Program - BIP)

Değerli Öğrenciler,
Erasmus Karma Yoğun Programlar Öğrenci Hareketliliği sonuçları açıklanmıştır.

Sonuçlara: https://turnaportal.ua.gov.tr adresinden bireysel giriş yapılarak ulaşılabilir. 

Hareketliliğe hak kazanan ve yedek listesindeki tüm adayların iletişim bilgilerini sağlamak ve oryantasyon toplantısına katılmak için 04.05.2024 tarihinde saat 15.00’te Dış İlişkiler Koordinatörlüğünde olmaları gerekmektedir. Toplantıya katılmayan adaylardan bir sonraki Erasmus başvurularında -5 puan kesinti yapılacaktır.


1.       Avrupa Komisyonu ve Türk Ulusal Ajansı kararları gereği başvuruların değerlendirilmesinde İngilizce Yazılı Sınavının %25 i, Sözlü Sınavının %25 i ve Genel Akademik Ortalamanın %50 si esas alınmıştır.

2.       Kurallar gereği Genel Akademik Ortalaması Lisans için 2.20’nin, Lisansüstü için 2.50’nin altında olan başvurular değerlendirmeye alınmamıştır.

3.       İngilizce Yazılı ve/veya Sözlü Sınavlarından herhangi birine girmemiş öğrenciler değerlendirmeye alınmamıştır.

4.       Sınav sonucuna itirazda bulunmak isteyen öğrencilerin yazılı bir dilekçe ile Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürlüğüne 06-07.05.2024 tarihlerinde, (iki) iş günü içerisinde başvurmaları halinde itirazları değerlendirilecektir. Diğer konularda görüş ve itirazlar için, aynı tarihlerde Dış İlişkileri Birimine yazılı bir dilekçe ile başvurulmalıdır.

5.     Puanlarında azaltma veya artırma işlemi uygulanan öğrenciler Erasmus+ 2022 el kitabı seçim kriterlerine göre değerlendirilmişlerdir. Dezavantajlı adaylara ek maddi destek (içerme desteği ve top-up) sağlanabilmektedir. İlgili destek, aşağıda bilgileri verilen oryantasyon toplantısında ele alınacaktır.

Saygı ve Sevgilerle
Dış İlişkiler Koordinatörlüğü
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Zemin Kat 

Fakülte kontenjanları belirlenme süreci

1) Değerlendirme aşamasında her fakülte/yüksekokul için puan sıralaması esasıyla;

Fakülte/yüksekokullar içerisinden, en yüksek puana sahip adaylar asil adaylar olarak belirlenmiştir ve puan sıralaması esasına göre yedek adaylar belirlenmiştir.  

Her bir fakülte için 2 (iki) aday kontenjanı belirlenmiştir. Feragat eden adayların bulunması durumunda fakülte kontenjan sayıları değişiklik gösterebilir.

Başvuru yapılmış olan her bir bölüm için en az 1 (bir) kontenjan ayrılmıştır.