0472 216 20 35 Faks: 0472 215 42 29/6101 iif@agri.edu.tr

İslami İlimler Fakültesi

FAKÜLTEMİZ HAKKINDA

İslami İlimler Fakültesinde Arapça ve Farsça dersler ön plana çıkarılacağından Müslüman ülkelerden gelecek olan ilim adamları ve öğrencilerle tüm dünyaya mezunlarını gönderebilecektir. Ayrıca sınır kentinde ve devlet üniversitesinde açılacak olması onun cazibe merkezi olmasına ilave bir katkı sağlayacaktır.

Günümüzün eğitim ve öğretim anlayışı çerçevesinde Yüksek Öğretim Kurulu’nun amaç ve ilkeleri doğrultusunda ilahiyat ve din bilimleri alanlarında Örgün Din Eğitimi (Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı ilk ve orta dereceli okullarda, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği ile İmam-Hatip liselerinde meslek dersleri öğretmenliği) ve yaygın din eğitimi (Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde din hizmetleri, merkez teşkilatında çeşitli görevlerle, müftü, imam, vaiz) alanlarına eleman hazırlamaya yönelik olarak lisans düzeyinde eğitim vermek, Temel İslam Bilimleri, İslam Tarihi ve Sanatları, Felsefe ve Din Bilimleri farklı dinlerin kutsal değerleri ve kültürel yapıları hakkında öğrencileri bilgilendirmek, akademik anlayışa uygun olarak temel kaynaklardan yararlanmalarına yardımcı olmaktır. 

Hazırlık sınıfında İslami İlimlerin kaynak dili olan Arapçayı öğretmek suretiyle hem öğrencilerin sağlam bilgiyi kaynağından öğrenmelerini sağlamak hem de ülkemizin genişleyen ilgi coğrafyasıyla sağlıklı ilişkiler kurabilmelerine imkan vererek ülkemizin geleceğine katkı oluşturmak da hedeflerimiz arasındadır.

Fakültemiz 7.500 metrekare kapalı alana sahip zemin katla birlikte 3 kattan oluşmaktadır. 3 adet Lisansüstü derslik, 1 adet Konferans Salonu,1 Seminer Salonu, 19 adet 50 kişilik derslik, 5 adet 30 kişilik derslik, 2 adet Amfi, 1 adet Bilgisayar Laboratuvarı, 1 adet Dil Laboratuvarı, 1 adet Kantin, 1 adet Kütüphane ve 2 adet Mescid ile öğrencilerimizin ihtiyaçlarını karşılayacak şartlar sağlanmıştır. İslami İlimler Fakültemizde öğrencilerin sosyal aktiviteler yapmaları için gerekli şartlar düşünülmüş olup, kantin ve yemek hizmetleri hizmet binası içerisinde yer alan yemekhane ve kantinde verilmektedir. Yemek hizmetleri Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörlüğü tarafından ihale edilen şirket tarafından gerçekleştirilmektedir.
İslami İlimler Fakültesi milletimizin ümmet bilincine kavuşturulmasında önemli rol oynayacaktır. Diyanet İşleri Başkanlığının hali hazırda 20 binden fazla İmam Hatip’e bir o kadarda Vaize ve Kur’an kursu öğreticilerine olan ihtiyacı karşılama noktasında önemli katkı sağlayacaktır. Milli Eğitim Bakanlığında görev yapacak Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmen ihtiyaçları da açılacak olan İslami İlimler Fakültesi mezunlarınca karşılanabilecektir.”