(0472) –5023050 (0472)–5023051 pshyo@agri.edu.tr

Patnos Sosyal Hizmetler Yüksekokulu

Müdürün Mesajı


Sevgili Öğrencilerimiz;

            Öncelikle üniversitemize hepiniz hoş geldiniz. Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Patnos Sosyal Hizmetler Yüksekokulu, eğitime 2020 yılında Sosyal Hizmet programı ile başlamıştır. Yakın zamanda yüksekokulumuzun yeni açılacak bölümlerinin ve lisansüstü programlarının müjdesini de sizlerle paylaşmayı ummaktayız. Yüksekokulumuzda bulunan seçkin akademik personelimiz ile deneyimli ve güler yüzlü idari personelimizin her zaman için yanınızda olacağını bilmenizi isteriz.

            Yüksekokulumuzda kurumsal ve uygulamalı derslerin bir arada yürütülmesi sayesinde aynı anda hem araştırma, inceleme ve eleştirel düşünce yetkinliği hem de mesleki beceri ve davranış kazanımı edineceksiniz. Mesleki İngilizce dersleriyle desteklenen eğitim ile uluslararası literatürü ve gelişmeleri takip eden, vizyon sahibi sosyal hizmet uzmanları olarak iş hayatına başlayabileceksiniz.

            Bilindiği üzere üniversite, ülkesinin entelektüel düzeyini yukarı çıkaran ve kendi ayakları üzerinde duran bireylerin gerekli bilgi ve donanımlarını geliştirdiği bir ortamdır. Yüksekokullar ise buna ek olarak, mezunlarına iş bulma kolaylığı sağlayacak meslekler edindirir. Sosyal hizmet, bireylerin, ailelerin ve toplumların hayatlarını sürdürdükleri çevre koşullarında, maddi-manevi ihtiyaçların karşılanmasını, yaşam kalitesinin ve sosyal refahın iyileştirilmesini, beklenmedik ya da kontrol dışı gelişen problemlerin önlenmesini ve çözümlenmesini hedefleyen, mücadele temelli, dinamik bir meslektir. Yine bilmelisiniz ki, Sosyal Hizmet Bölümü insan ve toplum odaklı bir bölümdür.

            Öncelikli hedefimiz, sizleri bu doğrultuda yetiştirip mezun edebilmektir. Bizi en mutlu edecek şey ise mezuniyetinizin sonrasında her birinizi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı başta olmak üzere çeşitli bakanlıklara bağlı kurumlarda, sağlık kuruluşlarında, sivil toplum kuruluşlarında ya da ilgili özel sektör kuruluşlarında, araştırmacı, uzman, danışman, uygulayıcı, yönetici, planlayıcı gibi pozisyonlarda çalışıyor olarak görebilmenizdir.

Başarılar dilerim.

Dr. Öğr. Üyesi Kübra YAVUZ

Sosyal Hizmetler Yüksekokulu Müdür Vekili