0472 215 98 63 - 0472 216 20 08 rektorluk@agri.edu.tr
  • TR
  • EN

Matematik Kulübü “International Day 2019” Etkinliği Yapıldı

IC Vakfı tarafından 2018 yılında “Öğrenci Kulüpleri Hibe Destek Programı” kapsamında yapılan proje yarışmasında “International Day 2019” projesiyle ikinci olan Matematik Kulübü öğrenci topluluğunun etkinliği Kültür ve Kongre Merkezi Osmanlı Salonunda yapıldı. Üniversitemiz, IC Vakfı ve Ağrı Nuh'un Gemisi Uluslararası Öğrenci Derneğinin birlikte düzenlediği programa Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, Ağrı Vali Yardımcısı Yakup ÖMEROĞLU, IC Vakfı Müdürü Dr. Meral DİNÇER, Ağrı Nuh'un Gemisi Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Kenan ENGİN ile akademisyenlerimiz ve öğrencilerimiz katıldı. 

Programda konuşan Rektörümüz, üniversitemizde öğrenim gören yabancı uyruklu öğrencilerimize hitaben; “göçün sebeplerinden en kutlu olanı ilim öğrenmek için olandır. Sizler farklı coğrafyalardan birer gönül elçisi olarak Ağrı’ya geldiniz. Sizleri candan kucaklıyorum.” dedi. Rektörümüz sözlerine şu şekilde devam etti, “İleride eğitiminizi tamamlayıp dünyanın dört bir tarafındaki ülkelerinize döndüğünüz zaman birer iş adamı, yönetici, fikir-düşünce adamı yahut eğitimci olarak ve Türkiye ile kendi ülkeleriniz arasında birer köprü ve gönül elçisi olacaksınız.” diyerek sözlerini noktaladı.    

Programda, Üniversitemizde öğrenim gören ve Erzurum Atatürk Üniversitesinden gelen yabancı uyruklu öğrenciler kendi kültürlerine ait şarkıları ve dans gösterilerini sergiledi. Oldukça renkli görüntülerin ortaya çıktığı gösteriler salonu dolduran misafirlerin büyük beğenisini kazandı. Etkinlikler çerçevesinde Kültür ve Kongre Merkezimizin avlusunda farklı ülkeleri tanıtan çadırlar kuruldu. Öğrenicilerimiz bu çadırlarda kendi ülkelerinin yemeklerini ve kültürlerini tanıtma fırsatı buldu. Rektörümüz ve davetliler kurulan çadırları ziyaret ederek öğrencilerimizle tek tek ilgilendiler.

Basın ve Halkla İlişkiler Danışmanlığı


Haberin Fotoğafları