0472 215 98 63 - 0472 216 20 08 rektorluk@agri.edu.tr
  • TR
  • EN

Rektörümüz Prof. Dr. KARABULUT, En Çok Kitap Okuyan Öğrencilerimize Ödül Verdi

Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, “Sürdürülebilirlik ve Savunuculuk” temasıyla kutlanan 60. Kütüphane Haftası kapsamında üniversitemizde öğrenim gören ve en çok kitap okuyan öğrencilere ödül verdi.

Prof. Dr. KARABULUT, Üniversitemiz Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı'nın 2023 yılındaki ödünç materyal istatistiklerine göre en çok ödünç kitap alan kütüphane kullanıcılarından birinci olan Gastronomi bölümü öğrencisi Cihan KARAKURT’u, ikinci olan Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon bölümü öğrencisi Dilek MURAT’ı ve üçüncü olan Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümü öğrencisi Dilek POLAT’ı tebrik etti.

Toplumların en önemli ihtiyaçlarından birinin bilgi edinme ihtiyacı olduğunu belirten Prof. Dr. KARABULUT, bilgi edinme ve bilgiyi gelecek nesillere aktarma konusunda kütüphaneler geçmişten günümüze kadar önemli bir rol oynamıştır” dedi.

Kitap okuma alışkanlığının küçük yaşlardan itibaren kazanılması gerektiğinin çok önemli olduğunu söyleyen Prof. Dr. KARABULUT, “Sizler öğrenci kardeşlerimize iyi örnek oluyorsunuz. Kitap okumak, sadece okumak ile sınırlı kalmıyor. Kitap okuyarak insan hayatı boyunca birçok kazanım da elde etmiş oluyor. Ne kadar çok kitap okursanız hayatınız da ona göre şekillenir. Bugün dijitalin yoğun olduğu bir ortamdayız ve kitap okuma alışkanlığının azalması çok önemli bir sorun ve eksiklik olarak duruyor. Bu sorunu sizlerin örnek oluşunuz ile kitap okuma alışkanlığının yaygınlaşmasıyla çözebiliriz. İnşallah bundan sonra da kitap okuma alışkanlığınızı devam ettirerek daha çok kitap okursunuz” diye konuştu.

Üniversitelerin iyi bir üniversite olabilmesi için iyi bir kütüphaneye de sahip olması gerektiğini dile getiren Prof. Dr. KARABULUT, “Gerek eğitimde gerekse hayatın her alanında kitap ihtiyacı hiçbir zaman bitmez. Genç bir üniversite olmamıza rağmen modern bir kütüphaneye sahibiz. Hedefimiz üniversitemiz kütüphanesinde bulunan basılı yayınların sayısını 1 milyona çıkarmaktır” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. KARABULUT, bu yıl ‘Sürdürülebilirlik ve Savunuculuk’ teması ile gerçekleştirilen 60. Kütüphane Haftası’nı kutladığını belirtti.

Öğrenciler ise üniversitemizdeki kütüphane hizmetlerinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, öğrencilere desteklerinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT'a teşekkür etti.

Ziyarette üniversitemiz Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı İkram ÇELEBİZADE ile idari personel de yer aldı.

Basın ve Halkla İlişkiler Danışmanlığı


Haberin Fotoğafları