0472 – 215 98 63 turizmioy@agri.edu.tr

Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu

Yüksekokulumuzda “Gastronomi ve Mutfak Sanatları Alanında Kariyer” Semineri Gerçekleştirildi

Yüksekokulumuzda gastronomi mesleği deneyiminin öneminin anlatıldığı “Gastronomi ve Mutfak Sanatları Alanında Kariyer” semineri yapıldı.

Üniversitemiz Kültür ve Kongre Merkezi Anadolu Konferans Salonu’nda Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu tarafından gerçekleştirilen seminere Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Alperen KAYSERİLİ, Sabancı Holding Danışman Şefi Neclan KARAKAŞ, akademisyenler ve idari personeller ile öğrenciler katıldı.

Konferansın açılışında konuşan Yüksekokulumuz Müdürü Prof. Dr. Alperen KAYSERİLİ, “Gastronomi, geçmişi avcılık ve toplayıcılığa dayanan dünyanın en eski kültürel ögelerinden biridir. İnsanların kültürel gelişiminin her geçen gün hızlanması, çeşitli ürünlerin kültür altına alınması, hayvansal ürünlerin üretimi ve tüketimi gittikçe değişen şekillenen ve zenginleşen bir kültürel süreci ortaya çıkardı. Türklerin Anadolu’ya gelmesiyle birlikte Anadolu’da var olan gastronomi zamanla gelişerek dünyaca tanınan bir kültürel zenginlik haline geldi. Bizlere düşen bu kültürel mirasımızı sürdürülebilir hale getirmektir. Günümüzde gastronominin sürdürülebilir bir kültürel miras haline gelmesinde ulusal ve uluslararası platformlarda değer kazanmış şeflerimizdir. Neclan KARAKAŞ hanım, bu değerlerimizden biridir” diye konuştu.

“Gastronomi ve Mutfak Sanatları Alanında Kariyer” seminerinde konuşan Sabancı Holding Danışman Şefi Neclan KARAKAŞ, “Kariyerimde bir yerlere gelmek için çok çaba sarf ettim. Kariyerime hiçbir eğitim sahibi olmadan bir aşçı olarak başladım. Kariyerimde hangi pozisyonda olursam olayım en iyi olmak için çabaladım ve çabalamaya devam ediyorum. Sizlerin benden farkı mesleğin eğitimini almanız. Sizler benden daha iyi yerlere gelebilirsiniz. Alanında uzman hocalarınızın bilgi ve deneyiminden faydalanın. Önceliğim üniversitelerde kız çocuklarının daha iyi yerlere gelmeleri için neler yapılabileceğini göstermektir. Ülkemizdeki otellerimizin aşçıbaşılarına baktığımızda çoğunluğun erkek olduğunu görmekteyiz. Neden kız çocuklarımız kendini geliştirerek birer aşçıbaşı olmasın. Bunu kendime bir misyon olarak addettim” diye konuştu.

Seminer, soru-cevap ve hediye takdimiyle sona erdi.

Haberin Fotoğafları