0472 215 98 63 - 0472 216 20 08 rektorluk@agri.edu.tr
  • TR
  • EN

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Abdulhalik KARABULUT’un “Kıbrıs Barış Harekâtı” Yıldönümü İçin Yayınlamış Oldukları Kutlama Mesajı


Kıbrıs Türk halkını Rumlar tarafından çektikleri zulümden kurtarmak gayesiyle, 20 Temmuz 1974'te Türk Silahlı Kuvvetlerimizin Kıbrıs'ta başlattığı “Barış Harekâtı” yavru vatanda barışı sağlayan şanlı bir zaferdir.  

Kıbrıs’lı kardeşlerimiz, meşru haklarından vazgeçirilemeyeceğini, varlığının sona erdirilemeyeceğini ve tarih sahnesinde hakkı olandan düşük bir konuma asla razı edilemeyeceğini en güç zamanlarda dahi ispat etmeyi bilmiştir. Keza, Kıbrıs Türk halkı, karşı karşıya bırakıldığı haksız kısıtlamalara rağmen, demokrasiye, barışa, uzlaşıya ve hakkaniyete bağlılığından ödün vermeyecek olgunluğu haiz olduğunu da her daim ortaya koymuştur.  

Kahraman ordumuzun gerçekleştirdiği Barış Harekâtı’yla güven ve istikrar ortamında kurulup gelişen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, güçlü bir devlet yapısına kavuşmuştur.  

Bu vesileyle, Kıbrıs Barış Harekâtının 45. Yıldönümünde Kıbrıs halkının 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramlarını kutluyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet, hayatta olan gazilerimizi saygıyla anarak; sağlıklı ve mutlu ömürler diliyorum.  

Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü