0472 215 98 63 - 0472 216 20 08 rektorluk@agri.edu.tr
  • TR
  • EN

Erasmus Karma Yoğun Programlar Öğrenci Hareketliliği İlanı (Blended Intensıve Program- -BIP)

“Karma Yoğun Programlar (BIP), çevrimiçi iş birliği dâhil yenilikçi eğitim ve öğretim yöntemlerinin kullanıldığı kısa ve yoğun eğitim programlarıdır. Bu programlar çok uluslu ve çok disiplinli grupların Birleşmiş Milletler'in sürdürülebilir kalkınma hedefleriyle bağlantılı Sorunlara ya da bölgeler, şehirler veya firmalar tarafından tanımlanan diğer sosyal sorunlara çözüm üretmek üzere birlikte çalıştığı sorun ve çözüm odaklı öğrenmeyi içerebilir. Karma yoğun programlar katılımcı yükseköğretim kurumları tarafından hâlihazırda sunulan derslere ve eğitimlere kıyasla katma değer sağlamalıdır. Çok yıllı olabilir.

BIP’ler, fiziksel hareketliliği çevrimiçi eğitimle birleştiren yeni ve daha esnek hareketlilik formatıyla, farklı kültürel, sosyal ve ekonomik geçmişe sahip, her çalışma alanından ve öğrenim kademesinden öğrencilere ulaşmayı amaçlamaktadır.

BIP’ler ortaklık dışındaki yükseköğretim kurumlarının öğrencilerine ve personeline açık olabilir. Bu programlar, katılımcı yükseköğretim kurumlarında yenilikçi eğitim ve öğretim yöntemleri geliştirme ve uygulama kapasitesini güçlendirmeyi amaçlar (Detaylı bilgi: Erasmus+ Programı KA131 Projesi 2022 Yılı Uygulama El Kitabı).”

Üniversitemiz de BIP, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörlüğü ve Erasmus Komisyonu tarafından alınacak kararalar doğrultusunda uygulanmaktadır.

Program hakkında detaylı bilgiye Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, Dış İlişkiler Biriminden ulaşılabilir.

ÖNEMLİ NOT: Başvuru sürecinde bu ilanın ve ( https://turnaportal.ua.gov.tr ) adresinde yayımlanan ilanın tamamı okunmadan yapılan eksik başvurular dikkate alınmayacaktır.

ÖNEMLİ NOT: Bu ilan Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Eczacılık Fakültesi, Tıp Fakültesi, Psikoloji Bölümü ve Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü  öğrenci başvuruları ile sınırlıdır.

ÖNEMLİ NOT: Not ortalaması (AGNO) 4’lük sistemde 2,20 altı olan lisans / önlisans ve 2,50 altı olan lisansüstü öğrencileri kesinlikle başvuru yapamayacaklardır. 

ÖNEMLİ NOT: Öğrenim hareketliliği başvurularını değerlendirmede kullanılacak değerlendirme ölçütleri ve ağırlıklı puanlar şunlardır: Akademik başarı düzeyi :% 50 ve Dil Sınavı :% 50

ÖNEMLİ NOT: Erasmus Hareketliliğini kazanan öğrencilerle, seçim sonuçlarının duyurulmasının ardından, sonraki süreçler hakkında bilgilendirilmek üzere Dış İlişkiler Biriminde oryantasyon toplantısı düzenlenecektir. İlgili toplantının tarih ve yer bilgileri sonuç ilanı ile birlikte duyurulacaktır.

ÖNEMLİ NOT: Başvuru tercihlerinde mevcut olan üniversite seçilerek devam edilmelidir.


ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU SÜRECİ ve BAŞVURU AŞAMASINDA İSTENEN BELGELER

1- ( https://turnaportal.ua.gov.tr/) adresine giriş yapılır. Üst menüde e-devlet ile giriş yap bölümünden, e-devlet bilgileri ile giriş yapılır. Ekrana gelecek olan Erasmus öğrenim ve staj ilanlarından tercih edilen seçilir. İlan metni okunur ve onaylanır.

2-      Başvuru sisteminde profil bilgileri kontrol edilerek, e-mail ve telefon bilgileri güncellenir. Ana menüye dönüş yapılarak resim yüklenir (resmin tanınır ve yüzünüzü kapsıyor olması gerekmektedir). Daha sonra bilgi adımları sırayla doldurularak ilerlenir.

3-      Başvuru tercihleri bölümünde, ekrana gelen üniversite seçilerek devam edilmelidir.

4-      İletişim bilgileri yazılır (ikamet adresinin sürekli ikametin sağlandığı adres olması tavsiye edilir. Örn. Ev Adresi)


BELGELER

1. Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus Başvuru Portalı ( https://turnaportal.ua.gov.tr ) üzerinden alınacak başvuru çıktısı (Sonuçların açıklanmasından itibaren asil ve yedek olarak belirlenen adaylar tarafından Dış İlişkiler Birimine şahsen teslim edilmelidir). Başvuru sürecinde sistem (https://turnaportal.ua.gov.tr) tarafından talep edilen belgelerin portala eksiksiz yüklenmesi gerekmektedir.

ÖNEMLİ NOT: Eksik belge ve bilgilerle yapılan başvurular geçerli sayılmayacaktır. İlanda belirtilen başvuru tarihlerinde başvuru yapılması gerekmektedir. Başvuru süresi dolduktan sonra sistem yeni başvurulara kapatılacaktır.


BAŞVURU TAKVİMİ VE YÖNTEMİ

 

İLAN TARİHİ: 24/04/2024

 

SON BAŞVURU TARİHİ: 02/05/2024

 

SINAV TARİHİ: 03/05/2024 (10:00 Yazılı Sınav) 03/05/2024 (15:00 Sözlü Sınav)

SINAV YERİ: Yabancı Diller Yüksekokulu, Zemin Kat Derslikleri

 

SONUÇLARIN İLANI ve ORYANTASYON TOPLANTISI: 04/05/2024 (Kurum Anasayfası, duyurular bölümünden ilan edilecektir.)

Başvuru süreci ile ilgili olası tüm değişiklikler kurum ana sayfasında, duyurular bölümünden bildirilecektir.

Hareketliliğe katılmak isteyen öğrencilerimize duyurulmak üzere hazırlanan ilan metni aşağıda yer almaktadır:

*Erasmus öğrenci öğrenim hareketliliği, Standart veya Genişletilmiş Erasmus Üniversite Beyannamesi ve yükseköğretim kurumunun Erasmus değişimi yapmak üzere var olan ikili anlaşmaları çerçevesinde gerçekleştirilir.

*Faaliyet süresi, 06.05.2024 – 10.05.2024 tarihlerinde sanal ders faaliyetlerini ve 20.05.2024 - 24.05.2024 tarihleri arasında fiziki hareketliliği kapsamaktadır.

*Faaliyetlerin yürütülmesi, proje yürütücüsü kurum olan Czestochowa University of Management (Polonya) tarafından sağlanmaktadır.

*Faaliyet bütçesi, faaliyetin 14’üncü gününe kadar günlük 70 Avrodur. Faaliyetin 15’inci gününden 30’uncu gününe kadar günlük 50 Avrodur.

*Yararlanıcılar, fiziki hareketliliğin gerçekleştirileceği günleri kapsayan (toplam 5 faaliyet günü hibesi ve 2 seyahat günü hibesi olmak üzere) günler için hibelendirileceklerdir.

*Yararlanıcılar toplamda 490.00 Euro hibe alacaklardır. İlgili ödemenin %90'ı hareketlilikten önce, %10'u dönüş gerçekleştirildikten sonra katılımcı e-maillerine gelecek olan katılımcı anketinin tamamlanması ile ödenecektir. Katılımcı anketlerinin tamamlanmaması durumunda dönüş hibesi olan %10 kesinti yapılarak ödenmeyecektir. Hareketlilik sorumluluklarını gerçekleştirmeyen ve sertifikalandıramayan adaylardan verilen hibenin tamamının iadesi talep edilecektir.

*Yararlanıcılar, program kapsamında THY %15 indirim kodu alabileceklerdir. Detaylı bilgilendirme, Erasmus Oryantasyon Toplantısında sağlanacaktır.

*Yararlanıcının sorumluluklarını yerine getirememesi durumunda, ilgili yılın Erasmus el kitabı esas alınarak iade talebinde bulunmak Uluslararası İlişkiler Biriminin takdirindedir. Katılımcılar bu kesintinin yapılmasını kabul etmişlerdir.

*Yararlanıcılar, "Healthy Work of the Future" isimli ve öğrencilik ve iş yaşamlarında stresle başa çıkabilme temalı 3 AKTS değerinde ders katılımı sağlayacaklardır. Katılımları sertifikalandırılacaktır ve üniversitemizde ilgili temaya uygun, AKTS kredisi uyumlu (3 AKTS) derslerinin yerine tanınacaktır. Tanınma sürecinde "Erasmus Bölüm Koordinatörü Onayı" sağlanmalıdır. Ders tanınma süreçleri ile ilgili bilgilendirme, Erasmus Oryantasyon Toplantısında sağlanacaktır.

*Faaliyete katılacak öğrencilerin tam zamanlı öğrenciler olması gerekir.

*Öğrencinin disiplin cezası alması veya alttan dersi olması gibi sebepler Erasmus programından faydalanmasına mâni değildir.

*Kontenjanlar her Fakülte/Yüksekokul için 3, her bölüm için 2 kişi olmak üzere sınırlandırılmıştır. Öğrenci seçimlerinde puan sıralaması esas alınacaktır. Başvuru sayıları ve durumlarına göre kontenjan sayıları değişiklik gösterebilir.

*Erasmus seçme sınavı dışında dil belgesi sunmak isteyen adaylar, sınav belgelerini sisteme yüklemenin yanı sıra ilan bitimine kadar Dış İlişkiler Birimine iletmelidirler. Son beş yıl içerisinde Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS-YÖKDİL)’den alınmış olan 50 ve üstü puanlar geçerli olacaktır. Bu sınavlara ek olarak, uluslararası geçerliliği ilgili akademik birim tarafından kabul edilen diğer sınavların sonuçları, yüzlük sisteme dönüştürülerek kabul edilecektir.

*Bu ilanda yer verilmeyen konularda, programdan yararlanılan yılın el kitabı esas alınacaktır.

 Değerlendirme Ölçütlerinde aşağıdaki maddeler de dikkate alınacaktır:

a) Engelli öğrencilere (belgelenmesi kaydıyla): +10 puan

b) Şehit ve Gazi çocuklarına: +15 puan

c) Daha önce yararlanma (aynı öğrenim kademesinde her bir hareketlilik için): -10 puan

d) Vatandaşı olunan ülkede hareketliliğe katılma: -10 puan

e) 2828 Sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu ile 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu Kapsamında haklarında korunma, bakım veya barınma kararı alınmış öğrencilere: +10 puan

f) Kendileri veya Birinci Derece Yakınları AFAD'dan afetzede yardımı alanlar.

g) Önceki başvuru dönemlerinde hareketliliğe seçildiği halde belirtilen süre içinde feragat bildiriminde bulunmaksızın hareketliliğe katılmama: -10 puan

h) Bir önceki başvuru döneminde hareketliliğe seçildiği halde mücbir sebep olmadan hakkından feragat ederek faaliyete katılmama: -10 puan

ı) Çift anadalda öğrenim gören öğrenciler aynı başvuru döneminde sadece bir anadaldan hareketliliğe başvurabilirler.

i) Dil sınavına gireceğini beyan edip mazeretsiz girmeme (öğrencinin Erasmus’a tekrar başvurması halinde uygulanır): - 5


İtirazlar/Şikayetler

Sınav şikayet/itiraz süreçleri için Yabancı Diller Yüksekokulundan yazılı olarak bilgi talep edilebilir. Sınav sonuçları ile ilgili itirazlar, sınav sonuçlarının ilan edilmesini takip eden 2 (iki) işgünü içerisinde yapılmalıdır.

Diğer konularda şikayet/itiraz işlemleri yazılı olarak Dış İlişkiler Birimine iletilmelidir.

Detaylı Bilgi ve Belge Teslimleri İçin: 

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, Dış İlişkiler Birimi

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Zemin Kat