0472 215 98 63 - 0472 216 20 08 rektorluk@agri.edu.tr
  • TR
  • EN

AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut’un 30 Ağustos Zafer Bayramı İçin Yayınlamış Oldukları Kutlama Mesajı



30 Ağustos, aziz Milletimizin kahraman ordumuzla birlikte bağımsızlık inancımızı, hür ve bağımsız yaşama kararlılığımızı tüm dünyaya ilan ettiği Büyük Zafer’in yıl dönümüdür.

19 Mayıs 1919’da Samsun’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlayan İstiklal Mücadelesi, 30 Ağustos 1922’de Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile zaferle sonuçlanmış; tarihe gömülmek istenen aziz Milletimiz, egemenliğinden ve hürriyetinden hiçbir zaman vazgeçmeyeceğini, ebedi yurdu Anadolu’daki varlığının ilelebet devam edeceğini tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir.

Bu gün Cumhuriyetimize büyük bir özenle sahip çıkarak, muasır medeniyet yarışında ülkemizi en üst sıralara taşımak, bizi millet yapan yüksek değerlerimizi her daim canlı tutarak, yüceltmeye devam etmek temel gayemiz olmalıdır. Aynı zamanda bizden sonraki nesillerin gurur ve onur duyacakları bir Cumhuriyet bırakmak en önemli hedefimiz olmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor,  aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum.

Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü