0472 215 98 63 - 0472 216 20 08 rektorluk@agri.edu.tr
  • TR
  • EN

Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT’un Ağrı’nın Kurtuluş Bayramı İçin Yayınlamış Oldukları Kutlama Mesajı




Serhat şehrimiz Ağrı’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 104. Yıl Dönümü’nün coşkusunu yaşadığımız bu önemli günde, tüm imkânsızlıklara karşın bağımsızlık ve istiklalinden taviz vermeyen bir millet için 15 Nisan 1918, birlik ve beraberlik içerisinde hareket edildiğinde neler yapabileceğinin dosta düşmana gösterildiği bir tarih olarak ebediyen hatırlanacaktır.

Millî kurtuluş mücadelemizin tarihe altın harflerle yazılan şanlı zaferlerinden olan bu tarih, medeniyetler geçidi Ağrı’mızın bayramıdır. Ağrılı hemşerilerimiz bu varoluş mücadelesinde, azim ve inançla vatan sevgisi karşısında hiçbir gücün dayanmayacağını herkese ilan etmiştir.

15 Nisan 1918 günü vatan toprağını düşmana bırakmamak için kahramanca toprağa düşen şehitlerimizin yüreğimizde yaktığı istiklal ateşinin ebediyete kadar sönmeyeceğine olan inançla, tüm Ağrılı vatandaşlarımın bayramını kutluyor, hürriyetimiz için canını veren aziz şehitlerimizi, vatan mücadelesi veren kahraman Mehmetçiği, ülke genelinde yeniden diriliş meşalesini ateşleyerek, emperyalist işgalci güçleri ve bu güçlerin içimizde yaşayan işbirlikçilerini vatan toprağından ilelebet kazıyıp atmamızı temin eden ecdadımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

Ruhları şad, mekânları cennet olsun.