0472 –215 98 63 iletisim@agri.edu.tr

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı

Bireysel Görüşme

Bireysel görüşmeler, kişiyi zorlayan her türlü yaşamsal sorunun danışan ile birlikte çözümlenmesi sürecidir. Bireysel görüşmeler yoluyla öğrencinin kişisel, sosyal ve akademik olarak içinde bulunduğu zor koşullarla baş etme becerileri geliştirilmeye çalışılır. Bireysel görüşmelerle kişinin farkındalıklarını artırmak, kendisini ve deneyimlerini daha iyi anlamasını sağlamak, çözüm yolları konusunda perspektifini genişletmek, kimi durumlarda psiko-eğitim vererek bilinçlenmesi sağlamak mümkündür. 

Psikolojik Danışmanlık Birimi’nden bireysel görüşme hizmeti almak için Randevu alınması gerekir. Görüşmeler yaklaşık 45 dakika sürer. Görüşmelerin zamanına, sıklığına ve kaç hafta süreceğine öğrenci ile birlikte karar verilir. Görüşmelerin faydalı olması, öğrencinin istikrarlı katılımı ve doğru müdahalelerin yapılmasıyla mümkündür.  PDB’nin hizmet alanının ya da çalışma koşullarının dışında kalan ve/veya uzun dönemli psikolojik yardım ihtiyaçları için güvenilir yardım kaynaklarına yönlendirme yapılır.

Acil bir durumda randevu beklenmeden Psikolojik Danışmanlık Birimi’ne ya da Acil Durumlar linkindeki üniversite dışı yardım kaynaklarına ulaşılması önerilir.