0472 –215 98 65 Fax: 0472-215 98 65 sem@agri.edu.tr

Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi

Üniversitemizde ‘Savaşın Gölgesinden Umuda Bir Yakın Tarih Yolculuğu’ Konulu Konferans Düzenlendi

Üniversitemizde Gençlik Spor Bakanlığı’na bağlı Erzurum Palandöken Gençlik Merkezi Müdürü Araştırmacı-Yazar Memet GÖZÜTOK’ün katılımlarıyla “Savaşın Gölgesinden Umuda Bir Yakın Tarih Yolculuğu” konulu konferans düzenlendi. Selçuklu Konferans Salonunda gerçekleşen programa Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Önder ŞİMŞEK, Dekanlar,  akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Programda konuşan Araştırmacı-Yazar Memet GÖZÜTOK, tarihsizlik ve medeniyetleri yıkan fitne olgularına değindi.

“Fitne toplumlara girince yakar, geride kül kalır. İnsanın gönlüne fitne düşünce nedense bir şey kalmıyor insanlığından.” diyen GÖZÜTOK,  tarihten örnek göstererek Ermeni mezalimini anlattı. “Bir zamanlar dost idik, komşu idik her şeyimizi teslim ettiğimiz insanlardı ne oldu da düşman olduk.” diyen GÖZÜTOK konuşmasını şu şekilde sürdürdü,  “Bir topluma olan kininiz sizi adaletten ayırmasın. Kirli ellerle iş başında olunca katliam da olur, zulüm de olur. Bizim bu oyuna gelmememiz gerekir.”

Araştırmacı-Yazar Memet GÖZÜTOK, “Üniversite çağdaş bir lise olmamalı. Elimizdeki nimetleri iyi değerlendirmeliyiz. Araştırmacı ruhumuz olmalı ve kendimizi geliştirmeliyiz. Tarihsizlik, Talihsizliktir. Zaman kahramanları olmalıyız.” cümleleriyle konuşmasını tamamladı.

Program, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Önder ŞİMŞEK’in günün anısına Memet GÖZÜTOK’a teşekkür plaketi vermesi ile sona erdi.

Basın ve Halkla İlişkiler Danışmanlığı


          

Haberin Fotoğafları