0472 215 98 63 eczacilik@agri.edu.tr

Eczacılık Fakültesi

Fakültemizde Mezuniyet Sevinci ve Diploma Töreni


Üniversitemiz Eczacılık Fakültesi’nde öğrenim gören 47 öğrenci,  düzenlenen törenle mezun oldu. Kültür Kongre Merkezimizdeki Anadolu Salonunda maske ve sosyal mesafe kurallarına uygun bir şekilde gerçekleştirilen Eczacılık Fakültesi Mezuniyet Törenine Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Faruk KAYA, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat GÜNEY, fakülte dekanları, okul müdürleri, kurum müdürleri, akademisyenler, öğrenciler, aileler ve idari personeller katıldı. Geçtiğimiz yıl Koronavirüs Pandemisi nedeniyle yapılamayan mezuniyet töreni, 2020-2021 eğitim öğretim döneminde sınırlı katılımla da olsa yüz yüze yapıldı. Tören saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Törene ev sahipliği yapan Dekanımız Prof. Dr. Murat GÜNEY “Covid 19 pandemisi gölgesinde geçirmiş olduğumuz bir yılı aşkın bir sürenin sonunda yeni mezunlarımızın heyecanını yaşıyoruz. Bizlere bu heyecanı yaşatan Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT başta olmak üzere çok kıymetli akademisyenlerimize ve değerli velilerimize katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” sözlerini kullandı.

Sayın Dekanımız konuşmasına “Sevgili gençler fakültemizden mezun olduğunuz andan itibaren öğrencilik hayatınızla da başlamış olan öğrencilik dışında sağlık çalışanı olarak ta önemli bir misyonu da üstlenmiş olacaksınız. Bu misyon içerisinde bir eczacı,  bir sağlıkçı olarak kendini yenileyen, bilimselliğe açık, eğitici ve bir girişimci olarak topluma örnek bireyler olacağınızdan şüphem bulunmamaktadır. Hepiniz eksiksiz, erdemli insanlar olarak yaşayacaksınız ve vatanımıza, bayrağımıza ve bu güzel ülkemize hizmet edeceksiniz. Mezuniyetinizle beraber şimdi olduğu gibi fakültemizin kapılarının sizlere her daim açık olduğunu her zaman bizlerle irtibat içinde olmanızı, başarılarınızı, sevinçlerinizi, hüzünlerinizi bizlerle paylaşmanızı istiyorum. Türkiye’mizin çeşitli bölgelerine hizmet vermek üzere yola çıkacak olan bu genç dimağlarımıza yolunuz, bahtınız açık, başarılarınız daim, birliğiniz, dirliğiniz kavi olsun diyerek ve Covid 19 pandemisinde hayatını kaybeden tüm sağlık çalışanlarımıza ve eczacılarımıza Allah’tan rahmet dileyerek sizleri en kalbi duygularımla tekrar selamlıyorum.” şeklinde devam etti.

Konuşmalarını yapmak üzere kürsüye davet edilen Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Faruk KAYA, “Genç yaşına karşın fakültemiz, alt yapısını tamamlayarak ülkemizin önemli eczacılık fakülteleri arasında yer almıştır. Bu hızlı gelişimde emeği bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT’a, dekanlarımıza, akademisyenlerimize teşekkür ediyorum. Sevgili öğrencilerimiz, sizler etik değerlere, temel mesleki bilgi ve becerileri kazanmış, meslektaşlarına ve danışanlarına karşı saygılı olarak yetiştiniz. Bu ilkelerin yol göstericiliğinde yürüteceğinize mesleğinizi, daha ileri noktalara taşıyacağınıza inanıyorum. Bundan sonraki yaşamınızda başarılarınız daim olmasını diliyorum” diye konuştu.

Fakülte birincimiz İbrahim CAN “Hayallerimiz gerçek oldu ve mezun oluyoruz, fakat içimizde buruk bir sevinç taşıyoruz. Çünkü alıştığımız, sevdiğimiz ve güzel anıları paylaştığımız fakültemizden, saygıdeğer hocalarımızdan ve sevgili arkadaşlarımızdan ayrılıyoruz. Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden mezun olduğum için gururlu ve de mutluyum.” sözlerini kullandı.

Tören mezun olan öğrencilerin Eczacılık Yemini'nin okumasıyla ve Kep Atma Töreni ile sona erdi.




Haberin Fotoğafları