0472 –215 98 63 iletisim@agri.edu.tr

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı

Üniversitemizde “Amerika’da E-Ticaret” Konferansı Düzenlendi

Üniversitemizde Amerika’da şirket kurma ve muhasebesel detayların anlatıldığı “Amerika’da E-Ticaret” konferansı yapıldı.

Kültür ve Kongre Merkezi Selçuklu Konferans Salonunda Üniversite ve IC Vakfı iş birliğiyle düzenlenen “Amerika’da E-Ticaret” konferansa, akademisyenler, IC Vakfı Müdürü Meral DİNÇER ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Konferansta konuşan E-Ticaret Uzmanı Mehmet Akif BİRKAN, Amerika’da şirket kurmanın sadece bir başlangıç olduğunu, günümüzde e-ticaret sayesinde, pazaryerleri, web siteleri ve sosyal medya aracılığıyla ticaret faaliyetinin elektronik bir hal aldığını ve çok kapsamlı bir yapıya büründüğünü söyledi. BİRKAN, “Amerika’da şirket kurabilmeniz için Amerika’da olmak zorunda değilsiniz. Türkiye’deki işinizi Amerika’ya taşıyabilirsiniz. Şirketinizi kurduktan sonra Türkiye’de Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın teşviklerinden faydalanabilir ve işinizi daha hızlı büyütebilirsiniz. Şirketsiz bu destekleri almanız maalesef mümkün değil. Amerika’da şirket kurmanın diğer avantajları arasında ise mobil uygulama ve yazılım projeleri için yatırımcılara daha kolay ulaşmak ve yatırımcı vizesine başvuruda bulunmak vardır. Bunların dışında yaptığınız ticarete ve iş modeline göre daha farklı birçok avantajlar bulunmaktadır. Amerika’da şirket kurarken, yeterli bilgi düzeyi, ne tür bir şirket kuracağınız, lisans alımınız, tüm bunları yapacak bir bütçeniz, vergi avantajları göz önünde bulundurularak eyalet seçmeniz, açılışı uzaktan yapılabilen banka hesabı açmanız, yapacağınız iş modelini belirlemeniz, beyanname verme sürelerine ve şirket kurulum sürelerine dikkat etmeniz ve ortalama kurulum ücretleri ve masraflarını karşılamanız gerekmektedir. Türkiye’de yaşarken Amerika'daki şirketinizde, yaptığınız işletmeyle alakalı tüm giderleri faturalandırabilirsiniz” diye konuştu.

Konferans, soru cevap bölümü ile sona erdi.

Basın ve Halkla İlişkiler Danışmanlığı

Haberin Fotoğafları