0 (472) 502 30 50 pmyo@agri.edu.tr

Patnos Meslek Yüksekokulu

Rakamlarla Meslek Yüksekokulumuz

Meslek Yüksekokulumuz Ağrı ili Patnos ilçesinde 2547 Sayılı Kanun’un 2880 Sayılı Kanun’la değişik 7/d-2 maddesi uyarınca 03/10/2012 tarihinde kurulmuştur. Bünyesinde Bilgisayar Teknolojileri Bölümü, Eczacılık Bölümü, Elektronik ve Otomasyon Bölümü, İnşaat Bölümü, Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü, Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü, Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü mevcuttur.

2022-2023 eğitim öğretim yılında Bilgisayar Teknolojileri Bölümü / Bilgisayar Programcılığı Programı, Eczacılık Bölümü / Eczane Hizmetleri Programı, Elektronik ve Otomasyon Bölümü / Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Bölümü, İnşaat Bölümü / İnşaat Teknolojileri Programı, Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü / Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı, Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü / Mimari Restorasyon Programı, Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü / Optisyenlik Programı öğrenci alımı yapılmıştır.

Tüm programlarda toplam 691 öğrenci bulunmaktadır. Meslek Yüksekokulumuz insan kaynakları açısından ülkemizdeki en önemli eksikliğin kalifiye (ara eleman) eksikliğinden kaynaklandığının bilincindedir. Özellikle bölgemizin sektör talepleri ve ihtiyaçlarına göre mevcut bölümlerimize ilaveten yeni bölümler ve programlar açmak için çalışmaktayız.       
                                               
Meslek Yüksekokulumuz 23 akademisyen ve 6 idari personel ile hizmet vermektedir.