(0472) –5023050 (0472)–5023051 pshyo@agri.edu.tr

Patnos Sosyal Hizmetler Yüksekokulu

Çevrimiçi Sınavlarda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Değerli Öğrencilerimiz,

Sınavlarınızı başarıyla gerçekleştirebilmeniz için dikkat etmeniz gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Bunlar şu şekildedir:

  1) Dizüstü bilgisayarınızın bataryası yeterli seviyede olmasına ve mümkünse cep telefonu veya tablet yerine dizüstü bilgisayar kullanmanıza özen göstermenizi tavsiye ederiz.
  2) Sınavınıza Chrome, Firefox, Opera, Safari gibi web tarayıcılar kullanarak girebilirsiniz.
  3) Sınava girmeden önce internet bağlantınızın iyi olduğundan ve bilgisayarınızın şarjının tam olduğundan emin olmanız gerekmektedir.
  4) Web sayfamızda yer alan Canlı Derslere Giriş bölümüne kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yaparak sınavınıza erişebilirsiniz.
  5) Sınav gerçekleşeceği dersin içerisine girerek sınavınıza başlayabilirsiniz.
       6) Sınava başlamadan önce sınav gerçekleşeceği tarihin belirtilen zaman aralığında başlayacağından emin olunuz.
7) Sınav sorularına başlamak için "Sınavı Şimdi Uygula" butonuna tıklayınız.
  8) Tüm soruları yanıtladıktan sonra "Uygulamayı Bitir" butonuna tıklayarak sınavınızı sonlandırabilirsiniz.
9) Herhangi bir kesinti yaşamanız durumunda başka bir bilgisayardan ya da cep telefonundan sınavınıza girerek kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.
      10) Sınav için belirlenmiş olan oturum süresi ve sınav süresine dikkat etmeniz gerekmektedir. Oturum süresi sınav süresinden uzun olabilir.

  Oturum süresi sınava girilebilen zaman aralığını ifade ederken, sınav süresi sınavın tamamlanması gereken süreyi ifade eder. Unutmayın ki oturum süresi sınav süresinden uzun olabilir. Eğer sınav için belirlenen oturum başlama saatinden geç girerseniz, sınav süreniz oturum sonuna kadar devam edecektir.

Örneğin, Pazartesi günü saat 9.00’da başlayan 40 dakikalık oturum süresi ve 30 dakikalık sınav süresi olan bir sınavınız olsun. Sınava saat 9.00'da girerseniz, 9.30'da sistem kapanacaktır. Ancak sınava 9.20'de girerseniz, sınav süreniz en fazla 20 dakika olacaktır ve 9.40’ta oturum sona erecektir. Lütfen sınavlara zamanında ve uygun şekilde giriş yaparak sürecinizi en iyi şekilde yönetmeye çalışın.
 
        Başarılar dileriz.