Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) ev sahipliğinde Ağrı Valiliği ile Ağrı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü iş birliği ile AİÇÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Uygulama Mutfağında, Türk Mutfağı Haftası kapsamında tatlı yarışması gerçekleştirildi.
Yarışmaya, Ağrı Vali Yardımcısı Recep Aydın, Ağrı Cumhuriyet Başsavcısı Adem Çalış, AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. İlhami Gülçin, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ahmed Menevşeoğlu ile Ağrı İl Kültür ve Turizm Müdürü Fehim Altun katılım sağladı.
Yarışma kapsamında Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinden Tuba Günbat ve Ahmet Bozkurt "Dondurmalı İrmik Helvası" tatlısı ile birincilik elde etti. İlknur Bıçkıcı ve Yağmur Kaya "Cennet Çamuru" tatlısı ile ikincilik elde ederken, Esra Durmaz ve Eylem Bulut ise "Helva-i Hakani" tatlısı ile üçüncü oldu.
AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. İlhami Gülçin, yarışmaya katılan ve derece elde eden tüm öğrencileri tebrik ettiğini söyledi.
Basın ve Halkla İlişkiler Danışmanlığı