0472 215 98 63 - 0472 216 20 08 rektorluk@agri.edu.tr
  • TR
  • EN

Merhum Hayrettin Atmaca Kimdir?

1 Ocak 1956 tarihinde Nureddin Atmaca ve Mahi Atmaca’ nın ikinci çocuğu olarak Ağrı’nın Kamışlı köyünde doğdu.

İlk öğretimi Ceylanlı Köyü İlkokulu’nda Orta öğretimi Atatürk Orta Okulunda tamamladı. Lise öğretimini 1974 yılında  tamamlayarak Naci Gökçe Lisesi’nden mezun oldu.

1974 yılında Katibe Atmaca ile evlendi.1975 Kasım ayında ilk çocuğu dünyaya geldi. İki erkek üç kız olmak üzere beş çocuk babasıdır.

1979 yılında ailesi ile birlikte Kamışlı Köyü’nden Ağrı merkeze taşındılar. Aynı yıl babası Nureddin Atmaca’dan aldığı sermaye ile Ağrı’da açmış olduğu beyaz eşya, elektronik ve mobilya dükkanında ticari hayatına başladı.

Başarılı bir ticaret hayatına sahip olan Hayrettin Atmaca 1979 ve 1988 yılları arasında AEG markası başta olmak üzere birçok uluslararası markanın bayiliğini yapmıştır ve 1988 yılında Ağrı’da vergi birincisi olmuştur.

1988 yılında mevcut iş hacmini geliştirmek için ticari hayatına İstanbul’da devam etme kararı almıştır ve ailesi ile birlikte İstanbul’a yerleşmiştir.

1989 yılında Sunny markası altında Okmeydanı’nda ilk olarak müzik seti üretime başlamıştır.1994 yılında artan talep ve büyüyen iş hacmini karşılamak amacıyla üretim Bayrampaşa’ya taşınmıştır. Bayrampaşa’da bulunan fabrikada müzik seti üretiminin yanında televizyon ve uydu alıcısı ile birlikte üretim çeşitliliği artmıştır.


2005 yılında Esenyut’ta televizyon ve uydu alıcı sektöründe Türkiye’de sahip olduğu konumunu geliştirmek ile birlikte dış pazarlarda da ülke ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla üretim kapasitesi açısından Türkiye’nin en büyük 3. elektronik  üretim tesisini inşa ettirmiştir.

Kazanımlarını devamlı olarak işine ve ülkesine yatırmayı amaç edinmiş ve elektronik sektöründeki yerli üretim olanaklarını her geçen gün arttırmayı hedef göstermiştir. Üretimde fikir aşamasından nihai ürüne kadar olan tüm Arge ve üretim aşamaları Sunny Elektronik bünyesinde yerli imkanlarla gerçekleştirilebilir duruma gelmiş ve 2011 yılında Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında yer almıştır.

Ticari başarılarının yanında sosyal yardımlaşma konusunda da büyük hassasiyete sahiptir. Ülkesine ve memleketine hizmet etmeyi görev edinmiştir. Bu amaçla 2009 yılında Hayrettin Atmaca Eğitim Sağlık ve Teknoloji Vakfı kurulmuştur ve kurulan vakıf aracılığı ile memleketi Ağrı’ya  ve ülkesine hizmete devam etmektedir.

Hayrettin Atmaca 9 yıl boyunca mücadele etmiş olduğu hastalığından dolayı 5 Mart 2013 yılında İstanbul'da vefat etmiştir.


Hızlı Erişim