0472 215 98 63 rektorluk@agri.edu.tr

AİÇÜ’de Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencileri Beyaz Önlüklerini Giydi

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde (AİÇÜ) Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri için “Beyaz Önlük Giyme” töreni düzenlendi. Tören öncesinde gerçekleştirilen Turizm’de Kariyer konulu söyleşi programında sektörün önde gelen isimleri öğrencilere mesleki bilgi ve tecrübelerini aktardı.

Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu tarafından AİÇÜ Recep Tayyip Erdoğan Kültür ve Kongre Merkezi Selçuklu Konferans Salonunda düzenlenen törene, AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. İlhami Gülçin, Rektör Yardımcıları, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Akif Arslan, İbrahim Çeçen Vakfı Ağrı Temsilcisi Güven Karakaya, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. İlhami Gülçin törende yaptığı konuşmasında, beyaz önlük giyme töreninin Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri için mesleğe aidiyet duygusunun oluşması açısından önemini vurguladı.

Prof. Dr. Gülçin, üniversite yönetimi olarak uygulamalı eğitime büyük önem verdiklerini belirterek, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünün hem bölgeye hem de ülke turizmine nitelikli insan kaynağı kazandırdığını ifade etti.

Öğrencilere akademik ve mesleki yaşamları için tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Gülçin, “Yaşamın her alanında ne yapıyorsanız yapın mutlaka aşk ile yapın düşüncesini hep benimsemişimdir. O yüzden yaptığınız işi sevmiyorsanız o işte başarılı ve muvaffak olmanız mümkün değildir. Sizler sanatı, zarafeti ve lezzeti mesleğiyle bütünleştiren bir bölümde eğitim alıyorsunuz. Bu nedenle kendinizi sürekli geliştirmeniz büyük önem taşımaktadır” dedi.

Prof. Dr. Gülçin, AİÇÜ’nün akademik gelişimine ve öğrencilerin mesleki donanım kazanmasına sağladıkları katkılardan dolayı IC Holding ile İbrahim Çeçen Vakfına teşekkür ederek, üniversite–sektör iş birliklerinin artarak devam edeceğini belirtti.

Kariyer Söyleşisi kapsamında, Açık Ateş Şefi ve TV Programcısı Yılmaz Öztürk, c-paces F&B Operasyonel Genel Müdür Yardımcısı Özay Akar ve MUUTTO Anatolian Tapas Bar Kurucusu Şefi Umut Karakuş, öğrencilere mesleki bilgi ve tecrübelerini aktardı.

Program, panelin ardından Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerine beyaz önlüklerinin giydirilmesiyle sona erdi.

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü

Haberin Fotoğafları