0472 215 98 63 - 0472 216 20 08 rektorluk@agri.edu.tr
  • TR
  • EN

Adalet Turan Kimdir?

     Turan Tekstil Sanayi İthalat ve Ticaret Limited Şirketi’nin kurucusu Sayın Adalet TURAN 1967 yılında Ağrı ili Taşlıçay ilçesi Yassıkaya köyünde doğdu. İlkokulu Yassıkaya köyünde, Ortaokul ve Lise öğrenimini Taşlıçay’da tamamladı. 1985 yılında Ağrı’dan ayrılarak İstanbul’da çalışma hayatına başlayan Sayın Adalet TURAN 1985-1988 yılları arasında Uluslararası bir firmanın Muhasebe ve Finansman Yöneticiliğini yaptı.

       1989 yılında İstanbul ili Bağcılar ilçesinde Tekstil Konfeksiyon İmalatı ve İhracatı iştigal konusu olan Turan Tekstil’i, 1992 yılında İstanbul ili Bağcılar ilçesinde örme tesislerini kurdu. 2003 Yılında Tekirdağ ili Çorlu İlçesi Velimeşe Beldesinde boyahane tesisini faaliyete geçirdi.  2003-2008 yılları arasında Azerbaycan Üniversitesi İktisat Fakültesini bitiren Adalet TURAN Bey, kurduğu Turan Tekstil San. İthalat İhracat ve Tic. Ltd. Şti. Örme, Boyama, Arpe ve Konfeksiyon işletmelerini tek çatı altında toplayan Türkiye’nin sayılı entegre tesislerinden birisi olmuştur.

     Adalet TURAN Bey, İstanbul Hazır Giyin ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İTKİB), İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) ve Florya İşadamları Derneği’nin (FİADER) Yönetim Kurulu Üyesidir. Evli, 4 çocuk babası olan Sayın Adalet TURAN, İngilizce, Almanca ve İtalyanca bilmektedir.

      Taşlıçay Nurali Turan Adalet Meslek Yüksekokulunun okul binasının yapım masrafları işadamı Adalet TURAN Bey tarafından karşılanmaktadır.  

 

Hızlı Erişim