0472 215 98 63 - 0472 216 20 08 rektorluk@agri.edu.tr
  • TR
  • EN

Üniversitemizde “Muhteşem Çağın Mütevazı Çocukları: Selçuklular” Konulu Konferans Düzenlendi
Üniversitemizde “Muhteşem Çağın Mütevazı Çocukları: Selçuklular” konulu konferans düzenlendi. Dokuz Eylül Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Erkan GÖKSU’nun konuşmacı olarak katıldığı programa idari ve akademik personelimiz ile öğrencilerimiz katıldı.

Kültür ve Kongre Merkezi Selçuklu Salonunda gerçekleşen konferansın açılışında konuşan Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Alperen KAYSERİLİ, “Horasan, Merv, İsfahan ve Tebriz’den Anadolu’ya uzanan Selçukluların, Anadolu’nun imarında ve İslamlaşmasında çok önemli bir yeri vardır.” şeklinde konuştu.

Doç. Dr. Erkan GÖKSU yaptığı konuşmada, “1040 yılında kurulan ve 300 yıl hüküm süren Büyük Selçuklu Devletinin hâkim olduğu topraklar üzerinde bugün büyüklü küçüklü 35 devlet bulunmaktadır. O topraklarda 300 yıl hüküm sürmek büyük bir meziyettir. Büyük Selçuklu Devleti tam manasıyla bir Kültür Medeniyetiydi.” dedi.  

Tarihte en büyük Türk Devletleri sayılırken Hunlar, Göktürkler ve Osmanlıyla birlikte Selçukluların da anıldığını söyleyen Doç. Dr. GÖKSU, Selçukluların; Emeviler, Abbasiler ve Osmanlı Devletiyle birlikte en büyük İslam Devletleri arasında da yer aldığını söyledi. Konferans plaket takdiminin ardından sona erdi.

Basın ve Halkla İlişkiler Danışmanlığı

 
Haberin Fotoğafları