0472 215 98 63 - 0472 216 20 08 rektorluk@agri.edu.tr
  • TR
  • EN

Ağrı Üzerine 2 Yeni Kitap Yayınladık...

BİRİNCİ KİTAP

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdülhalik KARABULUT ve İbrahim Çeçen (IC) Vakfının destekleri ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Faruk KAYA’nın Editörlüğünde hazırlanan, “Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinin Ağrı’nın Sosyo-Ekonomik Yapısına Etkileri ve Kentin Üniversite Algısı” başlıklı bilimsel araştırma kitabı yayınlanmıştır. Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi ile Ağrı Halkı arasındaki etkileşimin geliştirilmesi amacıyla hazırlanan bilimsel araştırma kitabında, 2007 yılında kurulan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinin Ağrı İlinin sosyoekonomik yapısına olan etkileri incelenmekte ve Ağrı Halkının sosyo-ekonomik ve sosyo-kültürel açılardan üniversiteye yönelik algı düzeylerinin belirlenmesi amaçlamaktadır.
Kitaba ulaşmak için tıklayın.

İKİNCİ KİTAP

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdülhalik KARABULUT ve İbrahim Çeçen (IC) Vakfının destekleri ile İİBF Dekanı Prof. Dr. Kerem KARABULUT’un Editörlüğünde ve İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Elemanlarının katkılarıyla hazırlanan, “AĞRI İLİNİN SOSYO-EKONOMİK PROFİLİ” başlıklı bilimsel araştırma kitabı yayınlanmıştır.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi ile Ağrı Halkı arasındaki etkileşimin geliştirilmesi amacıyla hazırlanan bilimsel araştırma kitabında, Ağrı İlinin sosyo-ekonomik yapısı değişik alanlar itibarıyla bilimsel yöntemlerle ele almaktadır. Bu doğrultuda çalışmada; ilin coğrafi yapısı, nüfusu, tarım ve hayvancılığı, sanayisi, istihdamı, bankacılık hizmetleri, ticareti, eğitimi ve sağlık hizmetleri, yoksulluk durumu, gelir ve gelir dağılımı, mali yapısı, yatırımların durumu, teşvik uygulamaları, finansal yapısı, enerji ve çevresel özelikleri, ulaştırma altyapısı, turizmi, göç durumu, üniversite il etkileşimi, sosyal güvenlik durumu, il pazarlaması, vergi yapısı, KOBİ’leri, işgücü piyasası vb. konularda bilim adamlarına, kamu ve özel sektör temsilcilerine, işadamlarına ve ilgilenen herkese bilimsel veriler eşliğinde öneriler sunulmaktadır.

Kitaba ulaşmak için tıklayın.
21.12.2018
12:00
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi -Ağrı Üzerine 2 Yeni Kitap Yayınladık...