0472 215 98 63 - 0472 216 20 08 rektorluk@agri.edu.tr
  • TR
  • EN

Rektörümüz Kırgızistan ve Özbekistan’da Temaslarda Bulundu

Rektörümüz Kırgızistan ve Özbekistan’da Temaslarda Bulundu

Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, Özbekistan ve Kırgızistan’da bulunan 5 üniversiteyi ziyaret ederek temaslarda bulundu.  

İlk olarak Kırgızistan’da ziyaretlerde bulunan Rektörümüz, Oş Devlet Üniversitesi, Oş Teknoloji Üniversitesi ve Oş Kırgız-Özbek Üniversitesi Rektörleri ile görüşmeler yaptı. Daha sonra Özbekistan’da temaslarını sürdürün Rektörümüz, Andican Devlet Üniversitesi ve Fergana Devlet Üniversitesi Rektörleri ile ikili görüşmeler yaptı.

Görüşmelerde; üniversitemiz ile Kırgızistan ve Özbekstan’da bulunan üniversiteler arasında işbirliğini artırmaya yönelik atılacak adımlar üzerinde durulurken, ortak çalışma alanları ve projeler ile ilgili fikir alışverişinde bulunuldu. Bu kapsamda Oş Devlet Üniversitesi, Oş Kırgız-Özbek Üniversitesi ve Fergana Üniversitesi ile ikili protokol imzalandı.

Kadim bağlarımızın bulunduğu coğrafyalardaki üniversiteler ile çok yönlü olarak zenginleştirilecek ilişkilerin kazanımlarının çok değerli olacağını ifade eden Rektörümüz, bu coğrafyayla güçlü bir şekilde kurulacak bağların üniversitemize büyük katkılar sağlayacağını söyledi. Üniversitemizin, Asya’daki ülkelerden birçok yabancı uyruklu öğrenciye kucak açtığını sözlerine ekleyen Rektörümüz, geliştirilen ilişkilerin bu coğrafyadan öğretim üyesi mübadelesi ve daha çok öğrenciyi üniversitemize çekeceğine inandığını söyledi. 

Basın ve Halkla İlişkiler Danışmanlığı


Haberin Fotoğafları