0472 215 98 63 - 0472 216 20 08 rektorluk@agri.edu.tr
  • TR
  • EN

Eczacılık Fakültesi Öğrencilerimiz İçin “Beyaz Önlük Giyme” Töreni Düzenlendi

Eczacılık Fakültesi 1. sınıf öğrencilerimiz için her yıl geleneksel olarak yapılan “Beyaz Önlük Giyme” töreni düzenlendi.

Selçuklu Konferans Salonu’nda gerçekleşen programa Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, Erzurum Eczacı Odası Genel Hakan ÖZCAN, Dekanlar, akademisyenler, eczacılar ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, Eczacılık Fakültesi öğrencilerimize hitaben; “Bu giyeceğiniz beyaz önlükler saflığın temizliğin, sadakatin, dürüstlüğün bir nişanesi ve göstergesidir. Eğitim-öğretim hayatınız boyunca bu saflığı, sadakati ve dürüstlüğü kaybetmeyiniz.” dedi.  Beyaz önlükleriniz aydınlığın, başarının, yeni başlangıcın ve barışın sembolüdür diyen Rektörümüz, sözlerine şu şekilde devam etti; “Eczacılık mesleği çok kıymetli ve her zaman ihtiyaç duyulacak bir meslek. Kendinizi iyi yetiştirin, okuma alışkanlığı kazanın. İlerde elde edeceğiniz başarıların temelini bugünden atmanız lazım. Ülkemizin ve bizlerin geleceği sizlere emanet.”

Törende konuşan Eczacılık Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Mehmet Serdar GÜLTEKİN, “Sizler değişen dünya koşullarını da gözeterek ülkemizi, eğitiminiz birlik beraberlik içerisinde, din, mezhep, ırk ayrımı yapmadan birbirinize duyduğunuz saygı ve güven çerçevesinde, toplumumuzu değer yargıları gözeterek hareket etmenizi beklemekteyiz.” dedi. 

Program, Eczacılık Fakültesi 1. sınıf öğrencilerimizin sahnede beyaz önlüklerini giymelerinin ardından sona erdi.

Basın ve Halkla İlişkiler Danışmanlığı

Haberin Fotoğafları