0472 215 98 63 - 0472 216 20 08 rektorluk@agri.edu.tr
  • TR
  • EN

IC Vakfı Bilimsel Teşvik Ödülleri ve Akademik Giysi Töreni Yapıldı

Üniversitemiz ile IC Vakfı işbirliğiyle “Bilimsel Teşvik Ödülleri ve Akademik Giysi Töreni” yapıldı. İbrahim Çeçen Vakfı tarafından her yıl Üniversitemiz akademisyenlerine verilen bilimsel teşvik ödülleri düzenlenen programla ödüle hak kazanan akademisyenlere verildi. Programda ayrıca 2018 yılı içerisinde Profesör ve Doçent unvanı alan akademisyenler için akademik giysi töreni düzenlendi.

Kültür ve Kongre Merkezi Selçuklu Salonunda gerçekleşen programa Ağrı Valisi Sayın Süleyman ELBAN, Ağrı Belediye Başkanı Sayın Savcı SAYAN, Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Tunay PULÇA, Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Abdulhalik KARABULUT ile IC Vakfı Müdürü Dr. Sayın Meral DİNÇER ve akademisyenler katıldı.

Programda konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, üniversitelerin üç temel görevi olduğunu belirterek; “eğitim-öğretim faaliyetleri, Ar-Ge dediğimiz araştırma-geliştirme çalışmaları ile toplumsal katkı olduğunu” söyledi.  Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi olarak her yıl evrensel bilime hizmet edecek nitelikte uluslararası sempozyumlar düzenlediklerini söyleyen Rektörümüz, Üniversitemizin 2019 yılı içerisinde IV. Uluslararası Temel ve Uygulamalı Bilimlerdeki Gelişmeler Konferansı, (ICANAS)  V. Ağrı Dağı ve Nuh’un Gemisi Sempozyumu ile “İslam Bilim ve Kültür Tarihçisi Olarak Prof. Dr. Fuat SEZGİN” temalı III. Uluslararası Ahmed-i Hani Sempozyumuna ev sahipliği yapacağını ifade etti.  

Üniversitemizin koyduğu hedeflere ilerleme noktasında akademisyenlerimize büyük sorumluluklar ve önemli görevler düştüğünü belirten Rektörümüz, Akademisyenlerimize hitaben uluslararası yayınlara ve TÜBİTAK Projelerine önem verilmesi gerektiğini söyledi. “Üniversitemizi Vakıf destekli bir üniversite olarak görüyorum.” diyen Rektörümüz, İbrahim Çeçen Vakfına, Üniversitemize bu güne kadar yaptıkları desteklerden ötürü teşekkür etti.

IC Vakfı Müdürü Dr. Meral DİNÇER, İbrahim Çeçen Vakfı’nın öğrenci kulüpleri projelerinden bilimsel teşviklere kadar, üniversitemizin ve akademisyenlerimizin her konuda destekçisi olduklarını ifade ederek, akademisyenlerimizin yaptıkları bilimsel çalışmaların çok önemli gördüklerini, Ağrı ve Üniversitemiz için yapılabilecek her türlü araştırmaya ve bilimsel çalışmaya destek vermeye hazır olduklarını kaydetti.

Tören,  Profesör ve Doçent unvanı alan akademisyenlere cübbelerinin giydirilmesi ve bilimsel yayınlarda başarı sağlayan akademisyenlere ödüllerini verilmesinin ardından sona erdi.

Basın ve Halkla İlişkiler Danışmanlığı