0472 215 98 63 - 0472 216 20 08 rektorluk@agri.edu.tr
  • TR
  • EN

MEB ile Üniversitemiz Arasında İşbirliği Protokolü

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Üniversitemiz arasında, özel yetenekli öğrencilerin eğitimine yönelik işbirliği protokolü yapıldı.

Yapılan protokol ile MEB’e bağlı bilim ve sanat merkezleri ile Araştırma, Geliştirme, Eğitim ve Uygulama Merkezinde eğitim alan özel yetenekli öğrencilerin gelişim süreçlerine, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Üniversitemiz işbirliği ile katkı sağlanacak.

Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, ilk ve ortaöğretim çağındaki özel yetenekli öğrencilerin bireysel yeteneklerinin farkında olmaları ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmaları amacıyla yarı zamanlı destek eğitimi veren Bilim ve Sanat Merkezleri’ndeki öğrenciler ile öğretmenlerin gelişimlerine üniversite olarak katkı sunacaklarını söyledi.

Prof. Dr. Karabulut, “Öğrenciler, okul dışı saatlerde disiplinler arası ders içerikleri ile birlikte sunulan, proje ve etkinlik temelli bir eğitim almaktadır.  Öğrenciler, ilgi alanları ve okul müfredatları göz önünde bulundurularak güzel sanatlar, yaratıcı yazarlık, edebiyat, drama, yazılım yabancı dil, liderlik, mekatronik, astronomi, uzay bilimleri, havacılık, akıl ve zeka oyunları, düşünce eğitimi, arkeoloji ve şehir kültürü gibi zenginleştirilmiş bir programla eğitimden geçmektedir. Üniversite olarak bizler de geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin eğitimlerine, sahip olduğumuz birikimle destek vereceğiz” diye konuştu.

Basın ve Halkla İlişkiler Danışmanlığı

Haberin Fotoğafları