0472 215 98 63 - 0472 216 20 08 rektorluk@agri.edu.tr
  • TR
  • EN

Üniversitemiz Doğu Anadolu Kariyer Fuarı’na (DAKAF’20) Katıldı

Üniversitemiz, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin desteği ve Erzurum Atatürk Üniversitesi ev sahipliğinde bu yıl ikincisi düzenlenen Doğu Anadolu Kariyer Fuarı’na (DAKAF’20) katıldı.

Erzurum’da TÜYAP Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezi’nde yapılan, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi destekleriyle gerçekleştirilen DAKAF’20’nin açılışına Erzurum Ak Parti Milletvekili Prof. Dr. Recep AKDAĞ, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim ATAY, Erzurum Vali Yardımcısı Yıldız BÜYÜKER, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet SEKMEN, Ağrı Belediye Başkanı Savcı SAYAN,  Erzurum Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer ÇOMAKLI, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, paydaş üniversitelerin rektörleri, mülki, idari, yargı ve kamu kurumu yöneticileri, özel sektör temsilcileri, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Bölgenin en büyük insan kaynakları etkinliği olma özelliğine sahip DAKAF’20’de Üniversitemiz, Atatürk Üniversitesi, Erzurum Teknik Üniversitesi ve bir çok üniversitenin yanı sıra farklı sektörlerden toplamda 440 firma stant açarak kurumlarını tanıtma ve öğrencileri firmalarla bir araya getirme imkanı buldu.

Açılış sonrası protokolle birlikte standları ziyaret eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, katılımcı üniversiteler ve firmaların stantlarını tek tek ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Prof. Dr. KARABULUT, ilki geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen Kariyer Fuarı ile bölge üniversitelerinde öğrenim gören öğrencilerin firma temsilcileri ile bir araya gelmesinin ülkemizdeki yetişmiş insan gücünün değerlendirilmesi için çok önemli olduğunu söyledi.

Fuarın en çok ziyaret edilen standlarından Üniversitemiz standında, Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümü’nden Öğr. Gör. Hakan ELİTOK ile Öğr. Gör. Bilal HAN, Tasarım Bölümü’nden Öğr. Gör. Fatih AKTI öğrencileri ile birlikte ebru, naht ve filografi sanatından görsel sunum yaptı, Elektronik ve Otomasyon Bölümü’nden Öğr. Gör. Ahmet ÖZMEN ve öğrencileri Robotik Teknoloji çalışmaları ile ilgili eserleri sergiledi. Sağlık Yüksekokulu’ndan Dr. Öğr. Üyesi Esra ŞENTÜRK ile Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencileri vücut analizi ve boy ölçümü yaparak vücut kitle indeksi hesaplaması yaparken, Hemşirelik Bölümü öğrencileri kan basıncı, nabız, ateş ve satürasyon ile kan glikoz düzeyi ölçümleri yaptı.


İki gün süren ve yaklaşık 50 bin kişinin ziyaret ettiği fuarda çeşitli etkinlikler, simülasyonlar, konferanslar ve seminerler düzenlendi. Fuar, Erzurum Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer ÇOMAKLI’nın moderatörlüğünde gerçekleştirilen, IC İbrahim Çeçen Yatırım Holding A.Ş. CEO’su Murat BAYAR, EVYAP Tedarik Zinciri Grup Başkanı Levent TAVUKÇUOĞLU, İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu Genel Müdürü Dr. Cemil Hakan KILIÇ, Fatinoğlu Holding (SANICI) Yönetim Kurulu Başkanı Ali FATİNOĞLU ve LCW Yönetim Kurulu Üyesi Çiğdem MUTLU’nun konuşmacı olarak katıldığı panel ile sona erdi.

Basın ve Halkla İlişkiler Danışmanlığı