0472 215 98 63 - 0472 216 20 08 rektorluk@agri.edu.tr
  • TR
  • EN

Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Abdulhalik KARABULUT’un Engelliler Haftası için Yayınlamış Oldukları Kutlama Mesajı




Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen Engelliler Haftası, engelli olarak tanımlanan bireylerimizin ön plana çıkarılması, sorunları ile bire bir yakından ilgilenme adına düzenlenen çeşitli etkinliklerle engelli kardeşlerimizin haklarına dikkat çekilmesi açısından oldukça önem arz etmektedir.

Yardıma muhtaç her ferdi koruyan ve kollayan bir toplumun mensupları olarak sadece bu hafta içerisinde değil yılın her gününde engellilerimizin problemlerine çözüm aramak ve onların sosyal hayattan kopmaması için azami gayret göstermek hepimizin görevidir.

Bizim medeniyetimiz, yardıma muhtaç her bir ferdi koruyan, onu onure ederek yaşamasını temin eden bir medeniyettir. Bizler, kanadı kırık göçmen kuşları bile tedavi için vakıf kuran bir medeniyetin evlatlarıyız. Yaratılmışların en güzeli olan insanlarımızı aynı şekilde mutlu edebilmek, ecdadımızın bıraktığı manevi mirasa sahip çıkmak öncelikli görevlerimizdendir.

Sevinçle müşahede etmekteyiz ki engelli kardeşlerimiz son yıllarda spordan sanata, eğitimden çalışma hayatına hatta siyasete kadar hemen her alanda önemli başarılara imza atmaktadır. Onların bu azim ve özgüvenleri her türlü takdirin üzerindedir.

Bu düşüncelerle, her sağlıklı insanın birer engelli adayı olduğu gerçeğinin unutulmaması temennisiyle, tüm engelli kardeşlerimizin aileleri ve sevdikleriyle birlikte mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir ömür diliyorum.

 

Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü