0472 215 98 63 - 0472 216 20 08 rektorluk@agri.edu.tr
  • TR
  • EN

Afet Bölgesindeki Vatandaşlarımıza Yardım Ulaştıran IC Holding'e ve IC Vakfı'na Teşekkür Ederiz

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi ailesi olarak, Kahramanmaraş merkezli 10 ilimizi etkileyen depremin ardından, afet bölgesindeki vatandaşlarımıza destekte bulunarak yardımlarını ulaştıran IC Holding'e ve İbrahim Çeçen (IC) Vakfı'na teşekkür ederiz.

IC Holding ve IC Vakfı Afet Bölgesindeki Vatandaşlarımıza Yardım Eli Uzattı           

IC Holding grup şirketleri ve İbrahim Çeçen (IC) Vakfı, Kahramanmaraş merkezli 10 ilimizi etkileyen depremin ardından afet bölgesindeki vatandaşlarımıza yardım ulaştırmak üzere harekete geçti. IC Holding ve IC Vakfı, afet bölgesindeki vatandaşlarımıza yardım faaliyetlerine devam ediyor.

Depremin hemen ardından IC Holding ve IC Vakfı, tüm birimlerini afet bölgelerine yardım ulaştırmak üzere seferber etti. Depremin ilk saatlerinden itibaren arama kurtarma faaliyetinde bulunan uzman ekip 748 kişinin enkaz altından kurtarılmasına destek oldu. Holding,  bin 200 kişinin konaklayacağı ve günlük 5 bin kişiye yemek çıkarılacak yaşam alanını İskenderun’da hizmete açacak.

20 bine yakın vatandaşın barınma ihtiyacına destek verecek

IC Holding bünyesinde yer alan Antalya bölgesindeki oteller depremzede vatandaşlarımızın kullanımına açıldı. Mersin Büyükeceli’de kuruluma hazır olan prefabrik kamp ile de 20 bine yakın vatandaşımızın barınma ihtiyacı karşılanacak.

IC Holding tarafından afet bölgesine arama kurtarma ekiplerinin yanı sıra, geçici hastane ve konaklama için kullanılacak 5 adet konteyner sevk edildi. Bölgede kurulan 7 adet sıcak yemek ünitesi ile hizmet verilirken, battaniye, ısıtıcı, eldiven, tıbbi ve hijyenik malzeme ile çeşitli gıda ürünlerinin bulunduğu 8 tır bölgeye gönderildi.

Afet bölgesinde aynı anda bin kişiye, günde ise toplam 5 bin kişiye hizmet verebilecek yemekhane kurulurken, yaklaşık bin 200 kişiye barınma imkanı sağlayacak 185 adet konteynerin kurulum işlemi tamamlanmak üzere.

Destek çalışmalarını İçişleri Bakanlığı, AFAD Başkanlığı ve ilgili kurumların koordinasyonunda yürüten grup, destek faaliyetlerine büyük bir hız ve titizlikle devam ediyor.

Basın ve Halkla İlişkiler Danışmanlığı

Haberin Fotoğafları