0472 215 98 63 - 0472 216 20 08 rektorluk@agri.edu.tr
  • TR
  • EN

Üniversitemizde, Depremden Etkilenen Çocuklara Yönelik Spor Kursları Başladı

Üniversitemiz tarafından, Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizi etkileyen depremin ardından Ağrı’ya gelen depremden etkilenen çocuklara yönelik çeşitli branşlarda düzenlenen spor kursları başladı.

Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı koordinesinde yüzme, hentbol, badminton, kick boks, basketbol ve zekâ oyunları branşlarında gerçekleştiriliyor. Çocukların büyük ilgi gösterdiği kursların ilk gününde basketbol ve yüzme eğitimine 18 çocuk katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, düzenlenen kurslarla çocukların ilgi duydukları alanlarda yeteneklerinin geliştirilmesinin sağlanmaya çalışıldığını söyledi. Düzenlenen etkinliklerle çocuklara psikolojik destek de sağlandığını belirten Prof. Dr. KARABULUT, “Amacımız, çocuklarımızı depremin psikolojik etkisinden kısa sürede kurtarmaktır. Çocuklarımız bizlerin geleceği, yarınımızın teminatıdır. Çocuklarımıza imkân sağladığımız sürece onların başarılı olacağından kimsenin şüphesi yoktur. Üniversite olarak depremden etkilenen vatandaşlarımızın ve öğrencilerimizin her zaman yanında olacağız” diye konuştu. Prof. Dr. KARABULUT, Üniversitemiz tarafından kurslara katılan çocuklara ücretsiz ulaşım imkânının sağlandığını ifade etti.

Spor kursları, Üniversitemiz 15 Temmuz Şehitleri Çok Amaçlı Spor Salonu ve Yarı Olimpik Yüzme Havuzunda her hafta Cumartesi ve Pazar günleri düzenlenmektedir.

Basın ve Halkla İlişkiler Danışmanlığı

Haberin Fotoğafları