0472 215 98 63 - 0472 216 20 08 rektorluk@agri.edu.tr
  • TR
  • EN

Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Floor Curling Grup Müsabakaları Başladı

Türkiye Curling Federasyonu tarafından düzenlenen Floor Curling Küçükler Kız ve Erkek Grup Müsabakaları Üniversitemiz ev sahipliğinde başladı.

15 Temmuz Şehitleri Çok Amaçlı Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen Floor Curling Küçükler Kız ve Erkek Grup Müsabakalarına Ağrı’daki sporcuların yanı sıra Van, Erzurum, Artvin, Trabzon ve Diyarbakır'dan gelen 100 sporcu katılıyor. Grup müsabakaları sonunda ilk dörde giren takımlar mayıs ayında Ankara’da düzenlenecek Türkiye Şampiyonası’na katılacak.

Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, Üniversitemizin Floor Curling grup müsabakalarına ev sahipliği yapmasından dolayı memnun olduğunu dile getirerek, “Spora ve sporcuya her zaman desteğimizi sürdüreceğiz. Düzenlenen organizasyonla birlikte Curling sporunun, ilimizde ve ülkemizde tanınmasına ve yaygınlaşmasına katkı sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.

Grup müsabakalarına katılan tüm sporculara başarı dileklerinde bulunan Prof. Dr. KARABULUT, Üniversitemizin sahip olduğu imkanlarla tüm spor branşlarında düzenlenecek etkinliklere, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ev sahipliği yapmak için her zaman hazır olduğunu söyledi.

Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Türkiye Curling Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Gökhan BAYRAKTAR ise Türkiye’de Curling sporunun düzenlenen organizasyonlarla ile daha çok yaygınlaşmaya başladığını belirterek, “Curling sporuna ev sahipliği yapmak bizim için çok önemli. 2011 yılında Kış Olimpiyatlarında tanıştığımız Curling sporunu gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerle yaygınlaşmasını sağladık. Bu tarz branşların daha çok gelişmesi için okul sporlarına ihtiyacımız var. Okul Sporları Federasyonu bu organizasyonun Ağrı’da yapılmasını uygun gördü. Zemin şartlarımız iyi olduğu için biz de Üniversite olarak bu organizasyona ev sahipliği yaptık” diye konuştu.

Prof. Dr. BAYRAKTAR, spora ve öğrencilerimize vermiş olduğu desteklerden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT’a teşekkür etti.

Basın ve Halkla İlişkiler Danışmanlığı

Haberin Fotoğafları