0472 215 98 63 - 0472 216 20 08 rektorluk@agri.edu.tr
  • TR
  • EN

Prof. Dr. KARABULUT, Türkiye’nin Zirvesinde Eğitim Çalıştayına Katıldı

Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, Üniversitemizin paydaşı olduğu Ağrı Valiliği himayelerinde ve Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen Türkiye’nin Zirvesinde Eğitim Çalıştayına katıldı.

Türkiye’nin Zirvesinde Eğitim Çalıştayı, Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü Araştırma ve Geliştirme Merkezi’nde Ağrı Valisi Mustafa KOÇ ve eşi Neslihan GÜL KOÇ, Ağrı Belediye Başkan Vekili Cengiz KILIÇ, Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, il protokolü, öğretmen, öğrenci ve velilerin katılımıyla başladı.

Açılış programında konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın liderliğinde eğitim camiası olarak üzerlerine düşen görevleri yerine getirerek, gelecek yüzyıla Türkiye Yüzyılı damgasını vuracaklarını söyledi.

Türkiye’nin çatısı olarak tabir edilen Ağrı’da önemli bir eğitim çalıştayının düzenlendiğini belirten Prof. Dr. KARABULUT, şöyle konuştu:

“Bizler eğitim camiasının birer ferdi olarak önümüzdeki yüzyılın Türkiye Yüzyılı olabilmesi için üzerimize düşen görevleri en iyi şekilde ifa etmeliyiz. Ağrı Valiliğimizin öncülüğünde Üniversitemiz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün ciddi çalışmaları ve katkılarıyla Ağrı’da önemli bir eğitim çalıştayını gerçekleştiriyoruz. Bir ülkenin geleceğinin en önemli göstergesi eğitimdir. Siz, eğer iyi bir eğitim veremiyorsanız, gençlerinizi iyi yetiştiremiyorsanız maalesef bu asırda yapay zekanın ve nanoteknolojinin konuşulduğu bir dünyada yerinizde sayar ve hatta geri gitmek zorunda kalırsınız. Onun için eğitim çok önemli. Bizler de Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye Yüzyılında birinci önceliğimizin eğitim olduğunu kabul ederek üzerimize düşen görevleri yapmamız lazım.”

TÜBİTAK’ta ASELSAN’da sahada yapılan çalışmaları gördüklerini ve gurur duyduklarını dile getiren Prof. Dr. KARABULUT, “Türkiye Yüzyılı sadece bir söylem olarak kalmayacak. İnşallah öncelikli olarak eğitim camiası fedakârlık gösterdiği sürece önümüzdeki yüzyıla Türkiye Yüzyılı damgasını vurmuş olacağız” dedi.

Prof. Dr. KARABULUT, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nin genç bir üniversite olmasına rağmen Dünya Üniversiteler Sıralamalarında yapılan değerlendirmelere göre dünyadaki yaklaşık 30 bin üniversite arasında son 3 yılda ilk 3 bine girerek büyük bir başarıya imza attığını ifade etti. Prof. Dr. KARABULUT, devletimizin en önemli projelerinden biri olan her ile kurulan üniversitelerin katkılarının ve başarılarının Türkiye Yüzyılında çok önemli bir yere sahip olacağını belirtti.

Gerçekleştirilen çalıştayın eğitim camiası, Ağrı ve Ülkemiz için hayırlı olması temennisinde bulunan Prof. Dr. KARABULUT, “Bu çalıştayda inşallah önümüze bir hedef koyarak rotamızı oluşturacağız. Eksiklerimiz varsa bu yönde neler yapmalıyız diye düşünüp, bu konuda çalışmalıyız. Çalıştayın düzenlenmesinde emeği geçen başta Ağrı Valimiz Mustafa KOÇ’a, İl Milli Eğitim Müdürümüz Hasan KÖKREK’e, Üniversitemizin Eğitim Fakültesi’nin kıymetli akademisyenlerine, eğitim camiamıza, sivil toplum kuruluşu temsilcilerimize, öğrencilerimize ve velilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Çalıştayda, 133 katılımcı ile “Temel Eğitim, Ortaöğretim, Mesleki Eğitim, Din Öğretimi, Özel Öğretim, Taşımalı ve Pansiyonlu Eğitim, Yöneticilerin Mesleki Gelişimi, İş Sağlığı ve Okul Güvenliği, Proje Yönetimi ve Teknoloji Kullanımı, Öğretmenlerin Mesleki Gelişimi ve Farklı Bakış Açılarından Ağrı’da Eğitim” başlıkları altında çalıştay grupları oluşturuldu. Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, Ağrı Valisi Mustafa KOÇ ve beraberindekiler ile çalıştay gruplarını ziyaret ederek eğitim öğretim faaliyetleri hakkında değerlendirmede bulundu.

Basın ve Halkla İlişkiler Danışmanlığı

Haberin Fotoğafları