0472 215 98 63 - 0472 216 20 08 rektorluk@agri.edu.tr
  • TR
  • EN

Üniversitemizde “Küresel Kadın Kahvaltıları Bilimde Çeşitliliği Katalizlemek” Etkinliği Düzenlendi

Uluslararası Temel ve Uygulamalı Kimya Birliği (IUPAC) bünyesinde her yıl şubat ayında tüm ülkelerde düzenlenen Küresel Kadın Kahvaltıları (IUPAC-Global Women’s Breakfast-2024) etkinliği, Türkiye’de bu yıl Üniversitemiz öncülüğünde Fen Edebiyat Fakültesi tarafından “Küresel Kadın Kahvaltıları Bilimde Çeşitliliği Katalizlemek” teması ile gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Merkezi Araştırma ve Uygulama Laboratuvarı (MERLAB) Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Mucip GENİŞEL, organizasyon paydaş kuruluşu Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alperen KAYSERİLİ, Organizasyon Komitesi Başkanı Prof. Dr. Hülya Akıncıoğlu, Fakülte Dekanları ile akademik ve idari personel katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT’un Onursal Başkanlığını yaptığı etkinlikte, Hacettepe Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ayşe Nurşen BAŞARAN ve İbrahim Çeçen (IC) Vakfı Müdürü Dr. Meral DİNÇER davetli konuşmacı olarak yer aldı.

Etkinlikte konuşan Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Mucip GENİŞEL, Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT’un tüm katılımcılara selamını iletti. Prof. Dr. GENİŞEL, bilimin evrensel bir dil olduğunu ve bilim dünyasında kadınların katkılarının çok büyük bir öneme sahip olduğunu söyledi.

Dünyada ve Türkiye’de kadın bilim insanlarının farklı disiplinlerde gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında örnekler veren Prof. Dr. GENİŞEL, “Türkiye’de ve dünyada bilim alanındaki çalışmalara kadınların ciddi anlamda katkıları bulunmaktadır.  Türkiye’de sağlık, fizik, kimya alanları başta olmak üzere diğer alanlarda kadın bilim insanlarımızın çalışmalarını takip ediyor ve kendileri ile gurur duyuyoruz” dedi.

Üniversitemizde 197 kadın akademisyenin bulunduğuna dikkat çeken Prof. Dr. GENİŞEL, “Üniversitemizdeki kadın akademisyenlerimiz bilimin evrensel dilinin zenginleşmesine ciddi anlamda katkı sunmaktadır. Ayrıca kadın akademisyenlerimiz gerçekleştirdiği projeler ile Üniversitemizin ismini ulusal ve uluslararası alanlarda duyurmaktadır.  IC vakfı ile gerçekleştirilen iş birlikleri ile Ağrı’da kadın akademisyenlerimizin kendi ihtisas alanları dışında toplumsal katkı faaliyetlerini daha da arttırmaları gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. GENİŞEL, organizasyona ev sahipliği yapmasından dolayı MERLAB Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Akın AKINCIOĞLU’na ve personeline, Organizasyon Düzenleme Komitesi Başkanı Prof. Dr. Hülya AKINCIOĞLU ile Organizasyon Komitesi Üyeleri Doç. Dr. Tuba AYDIN ve Dr. Öğr. Üyesi Rüya SAĞLAMTAŞ’a teşekkür etti.

Basın ve Halkla İlişkiler Danışmanlığı

Haberin Fotoğafları