0472 215 98 63 - 0472 216 20 08 rektorluk@agri.edu.tr
  • TR
  • EN

Üniversitemizde COST Programı Hakkında Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

Üniversitemiz Proje Koordinasyon Ofisi Koordinatörlüğü tarafından European Cooperation In Science & Technology (COST) programı hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Recep Tayyip ERDOĞAN Kültür ve Kongre Merkezi Anadolu Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mucip GENİŞEL ve Prof. Dr. Serkan KAPUCU ile akademisyenler katıldı.

Programın açılışında konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, COST programı hakkında bilgi verdi. Üniversitelerin eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme (ARGE) ve toplumsal katkı olmak üzere üç temel işlevinin olduğunu söyleyen Prof. Dr. KARABULUT, COST programının bu üç temel işlevi de kapsayan bir özelliğinin olduğunu ifade etti.

Eğitim öğretim faaliyetlerinin evrensel bir değere sahip olduğunu vurgulayan Prof. Dr. KARABULUT, uluslararası kuruluşlar tarafından desteklenen projeler ile üniversitelerin uluslararası platformlarda görünürlüğünün daha da arttığını belirtti.

Üniversitemizin uluslararası platformlarda etkinliğini arttırmasıyla çeşitli kazanımlar elde edildiğine dikkat çeken Prof. Dr. KARABULUT, “Personel ve öğrencilerimizin çeşitli kuruluşlarca desteklenen projelerin çalışma ekiplerinde yer alması, üniversitemizin itibarını yükseltmekte ve uluslararası üniversiteler ve kuruluşlar ile iş birliği olanaklarını da sağlanmaktadır” dedi.

Uluslararasılaşma faktörünün üniversitelerin gelişimi açısından oldukça önemli olduğunu dile getiren Prof. Dr. KARABULUT, akademisyenlere daha çok proje yazmaları konusunda her fırsatta teşvikte bulunduklarını ve kendilerine bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da destek olacaklarını söyledi.

Moderatörlüğünü Prof. Dr. Mucip GENİŞEL’in yaptığı programda, Proje Koordinasyon Ofisi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Seyda URAS, COST Programına Katılım ve Programdan Faydalanma konuları hakkında sunum gerçekleştirdi. Sunumun ardından COST programından daha önce faydalanan akademisyenlerden Doç. Dr. Burak ALAYLAR, Doç. Dr. Ahmed MENEVŞEOĞLU ile Kısa Dönem Bilimsel Görev Bursu alarak Polonya’da bulunan Dr. Öğr. Üyesi Casim YAZICI COST programı ile ilgili bilgi ve tecrübelerini paylaştı.

Prof. Dr. Mucip GENİŞEL, COST’a üye olmak isteyen akademisyenlere Proje Koordinasyon Ofisi Koordinatörlüğü tarafından destek verileceğini belirtti.

Program, soru ve cevap bölümünün ardından sona erdi.

Basın ve Halkla İlişkiler Danışmanlığı

Haberin Fotoğafları