0472 215 98 63 - 0472 216 20 08 rektorluk@agri.edu.tr
  • TR
  • EN

Üniversitemiz 57 Proje ile TÜBİTAK 2209-A Projelerinde Büyük Bir Başarı Elde Etti

Üniversitemiz, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında 2023 yılı 2’nci döneminde 57 projesi kabul edilerek büyük bir başarıya imza attı.

Üniversitemiz, TÜBİTAK başta olmak üzere çeşitli kuruluşlar tarafından desteklenen projeler ile başarı grafiğini yükseltmeye devam ediyor. TÜBİTAK ve diğer kuruluşlara birçok konuda proje hazırlayan öğrencilerimiz, akademisyenlerin rehberliğinde özgün çalışmalar ile bilim ve teknoloji alanında yeni fikir ve projeler üretiyor.

TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında Fen Edebiyat Fakültesi’nden 13, Sağlık Bilimleri Fakültesi’nden 9, Eczacılık Fakültesi’nden 8, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden 8, Eğitim Fakültesi’nden 6, Meslek Yüksekokulu’ndan 4, Spor Bilimleri Fakültesi’nden 3, Patnos Meslek Yüksekokulu’ndan 2, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’ndan 1, Tıp Fakültesi’nden 1, Doğubayazıt Ahmed-i Hani Meslek Yüksekokulu’ndan 1 ve İslami İlimler Fakültesi’nden 1 proje kabul edildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT yaptığı açıklamada, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen program kapsamında 57 projenin kabul edilmesinin çok önemli bir başarı olduğuna dikkat çekerek, projesi kabul edilen danışman akademik personel ve öğrencileri tebrik etti.

TÜBİTAK ve diğer kuruluşlar tarafından desteklenen projelere çok önem verdiklerini, akademisyenleri ve öğrencileri proje hazırlamaları konusunda sürekli teşvik ettiklerini söyledi.

Prof. Dr. KARABULUT, 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programına proje sunan ancak projesi kabul edilmeyen öğrencilerimize her türlü desteği sağlayarak gelecek dönem kabul edilen proje sayısını daha da yukarıya taşıyacaklarını belirtti.

Basın ve Halkla İlişkiler Danışmanlığı

Haberin Fotoğafları