0472 215 98 63 - 0472 216 20 08 rektorluk@agri.edu.tr
  • TR
  • EN

Rektörümüz Prof. Dr. KARABULUT, TRT Erzurum Radyosu’nun Canlı Yayın Konuğu Oldu

Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, TRT Erzurum Radyosu’nda canlı olarak yayınlanan Bölge Gündemi programında gündeme dair soruları yanıtladı.

TRT Erzurum Radyosu’nda yapımcılığını Hande ŞENGÜL’ün sunuculuğunu Ömer ERGEDİK’in yaptığı Bölge Gündemi programının canlı yayın konuğu olan Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, tüm dinleyicilerin Ramazan-ı Şerif’ini kutladığını, yardımlaşma, kardeşlik ve bereket ayı olan bu ayda öğrencilerle beraber aile ortamında iftar sofrasını paylaştıklarını söyledi.

Prof. Dr. KARABULUT, “Gönlü zengin hayırsever insanların ve kurumların katkılarıyla Ramazan’da ortalama günlük 1500 civarında öğrencimize geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da ev sıcaklığında ücretsiz iftar yemeği ikramında bulunulmaktadır. Bunun için özellikle her zaman bize destek olan ve iftar programına da katkı sağlayan İbrahim Çeçen (IC) Vakfı’nın yanı sıra, bu sene destekte bulunan Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ve Erzurum Bölge Müdürlüğü’ne de çok teşekkür ediyorum” dedi.   

Prof. Dr. KARABULUT, henüz genç bir eğitim yuvası olan, fiziki yapılaşmasını büyük oranda tamamlayan, sosyal, kültürel ve sportif alt yapısı ile ön plana çıkan Üniversitemizin genç ve dinamik bir eğitim kadrosuna sahip olduğunu, tecrübeli öğretim üyeleri ile akademik kadronun daha da güçlendirildiğini belirtti. Üniversitemiz bünyesinde 10 fakülte, 4 yüksekokulu ve 6 meslek yüksekokulu bulunduğunu vurgulayan Prof. Dr. KARABULUT, “Meslek Yüksekokullarındaki bölümlerin yüzde 90’ı iş potansiyeli yüksek olan bölümlerden oluşmaktadır. Ülkemizin 81 ilinden öğrencinin yer aldığı Üniversitemizde doluluk  oranı yaklaşık yüzde 100 düzeyindedir. Üniversitemizde 600’e yakın akademisyenimiz, 17 bin öğrenciyi geleceğe hazırlamaktadır” dedi.

17 yıllık bir geçmişe sahip Üniversitemizin son yıllarda sadece Türkiye’de değil dünyadaki üniversiteler içerisinde de ön sıralarda yer alma başarısı gösterdiğini ifade eden Prof. Dr. KARABULUT, “Dünyada 11 tane bilimsel değerlendirme yapan akredite edilmiş kuruluş bulunmaktadır. Üniversitemiz, son 5 yıldır artık 4 derecelendirme kuruluşunda yer almaya başlamıştır. Hatta bazılarında Türkiye’de ilk 50’ye girmiştir. Fiziki yapıyla beraber yayınlarda hem nicel hem de nitel olarak ciddi bir atılım içerisinde yer alan Üniversitemizin çok daha iyi noktalara geleceğine inanıyorum. Yayınları ve projeleri ile Üniversitemizin akademik başarısında emeği bulunan tüm çalışma arkadaşlarımı, danışman hocaları ve proje yazan öğrenci kardeşlerimi tebrik ediyor, başarılarının devamını diyorum” diye konuştu.  

Üniversitenin huzurlu ortama sahip olduğunu dile getiren Prof. Dr. KARABULUT, “Görev yaptığımız süre içerisinde tüm çalışma arkadaşlarımla birlikte çok güzel bir huzur ortamı oluşturduk. Üniversiteyi sahiplenen Ağrılı hemşehrilerimizin hayırsever ve sıcak tutumu da öğrencilerimizin mutlu olmasını sağlamakta, bu da bizi memnun etmektedir. Bunun yanı sıra Ağrı’da şehir içi ulaşım diye bir sorun bulunmamaktadır. Öğrencibüsler ile 5 dakikalık bir yolculukla kampüsten şehir merkezine ulaşılabilmektedir. Barınma noktasında yurt ve kiralık ev sıkıntısının bulunmadığı Ağrı, özellikle yeme-içme sektörü başta olmak üzere diğer şehirlere göre ekonomik olarak yaşanabilir en uygun kentlerden biridir. Aynı şekilde örnek sayılabilecek öğrenci yaşam merkezimiz öğrencilerin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek donanıma sahiptir. Doğu’nun parlayan incisi Üniversitemize ve Ağrı’ya öğrencilerimizi davet ediyorum” diye konuştu.

8-9 Haziran 2024 tarihinde gerçekleştirilecek Yükseköğretim Kurumlar Sınavı’na (YKS) girecek tüm öğrencilere başarılar dileyen Prof. Dr. KARABULUT, “Türkiye’nin çatısı konumundaki Serhat şehrimiz Ağrı’da yer alan Üniversitemiz, vakıf destekli devlet üniversitesi olma yönü ile ülkemizin istisnai eğitim kurumlarından biri olarak ön plana çıkmaktadır. Desteğini her zaman hissettiğimiz IC Vakfı artık Üniversitemizin bir parçası konumundadır. Müracaat eden tüm öğrencilere mevcut kontenjanın yanı sıra IC Vakfı’nın destekleriyle yemek bursu verilmektedir. Bunun yanı sıra Tıp Fakültesi’ne ilk on binde giren öğrencilere karşılıksız iki burs sağlanmaktadır. Sınavda başarı sıralaması ilk otuz binde yer alan ve Üniversitemizi tercih eden öğrencilere, diğer taraftan fakültelere ve bölümlere birincilikle giren öğrencilere başarı bursu verilmektedir. Ayrıca devletimizin verdiği bursların dışında ihtiyaç bursları verilmektedir. Bu katkı öğrenciyle olan diyaloğu daha da sağlamlaştırmaktadır. Vakıf destekli devlet üniversitesi olmak bize ayrıcalık tanımaktadır. Bu anlamda güzel Ağrımızın öğrenci kenti olması noktasında Üniversitemize ve öğrencilerimize katkı sağlayan sayın İbrahim Çeçen Bey’e selamlarımı iletiyorum” diye konuştu. 

Basın ve Halkla İlişkiler Danışmanlığı

Haberin Fotoğafları