0472 215 98 63 - 0472 216 20 08 rektorluk@agri.edu.tr
  • TR
  • EN

Üniversitemizde 17. Sağlık Bilimleri Fakülteleri Dekanlar Konseyi Toplantısı Başladı

Üniversitemiz ev sahipliğinde, 23-24 Mayıs 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek 17. Sağlık Bilimleri Fakülteleri Dekanlar Konseyi Toplantısı başladı.

Recep Tayyip ERDOĞAN Kültür ve Kongre Merkezi Selçuklu Konferans Salonunda düzenlenen 17. Sağlık Bilimleri Fakülteleri Dekanlar Konseyi Toplantısı’nın açılış programına Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mucip GENİŞEL ve Prof. Dr. Serkan KAPUCU, Sağlık Bilimleri Fakülteleri Dekanlar Konseyi Başkanı Prof. Dr. Bülent ELBASAN, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Veysel ÇOMAKLI ile 60 farklı üniversitenin Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanları katıldı.

Programda konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, Üniversitemizin 17. Sağlık Bilimleri Fakülteleri Dekanlar Toplantısı’na ev sahipliği yapmasından dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti.

Prof. Dr. KARABULUT, Üniversitemizin sağlık alanına önemli yatırım ve desteklemelerin olduğunu belirterek, “Üniversitemiz bünyesinde yer alan sağlık bölümlerinin iş olanakları çok iyi olduğu için bu bölümlerimize talep her dönem en üst seviyede olmaktadır. 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında bölümlerimizin tümünde öğrenci kontenjanlarımızın yüzde yüz oranında dolduğunu ifade etmek istiyorum” dedi.

Eğitimde, stratejide ve güçte birlik oluşturmanın önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. KARABULUT, “Sizler, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanları olarak bir ve beraber olduğunuz sürece sesiniz her zaman daha gür ve güçlü olacaktır. Bizler de rektörler olarak her zaman sizlerin yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum” dedi.

Bilim dünyasının artık disiplinler arası çalıştığını söyleyen Prof. Dr. KARABULUT, “Bizler, sadece kendi alanımıza hapsolduğumuzda bir şey üretemeyeceğimizin farkındayız. O yüzden tüm çalışma arkadaşı hocalarıma farklı çalışma grupları oluşturmaları konusunda her zaman teşvikte bulunuyorum. Ekip ruhu ile çalışıldığı zaman başarı da kendiliğinden gelecektir” diye konuştu.

Prof. Dr. KARABULUT, toplantıya katılım sağlayan üniversitelerin Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanlarına teşekkür ederek, toplantının hayırlı olmasını diledi.

Programda konuşan Sağlık Bilimleri Fakülteleri Dekanlar Konseyi Başkanı Prof. Dr. Bülent ELBASAN, üniversitelerin Sağlık Bilimleri Fakültelerindeki eğitim öğretim faaliyetleri hakkında bildi verdi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Veysel ÇOMAKLI ise yükseköğretim sisteminde öğrencilerin en fazla tercih ettiği alanlardan birinin sağlık bölümleri olması sebebiyle kendilerine çok daha fazla sorumluluk düştüğünü söyledi. 
Prof. Dr. ÇOMAKLI, 60 Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanının Üniversitemizde misafir edilmesine verdiği destekten dolayı Prof. Dr. Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT’a ve ekibine teşekkür etti.

Basın ve Halkla İlişkiler Danışmanlığı

Haberin Fotoğafları