0472 215 98 63 - 0472 216 20 08 rektorluk@agri.edu.tr
  • TR
  • EN

Üniversitemizde Türk Mutfağı Haftası Kapsamında Tatlı Yarışması Düzenlendi

Üniversitemizde 21-27 Mayıs tarihlerinde kutlanan Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında Tatlı Yarışması düzenlendi. 12 öğrencinin yöresel tatlı sunumu yaptığı yarışmada ilk üçe giren öğrencilere ödül verildi. 

IC Vakfı Gastronomi ve Mutfak Sanatları Uygulama Laboratuvarı’nda düzenlenen tatlı yarışmana Ağrı Valisi Mustafa KOÇ, Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mucip GENİŞEL ve Prof. Dr. Serkan KAPUCU, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alperen KAYSERİLİ, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ahmed MENEVŞEOĞLU ile il protokolü, akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Yarışmada Gelin Bohçası tatlı sunumu ile Seher NİSBET ve TUBA GÜNBAT birinci, 4 Mevsim BAKLAVA tatlı sunumu ile Caner ARSLAN ve Bahar BAĞDU ikinci ve Kış Güneşi tatlı sunumu ile de Filiz BULUT ve Azad ASAL ise üçüncü oldu.

Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, Türk Mutfağının zengin bir kültüre sahip olduğunu belirterek, “Öğrencilerimiz farklı yörelere ait birbirinden güzel tatlı sunumları gerçekleştirdiler. Öğrencilerimizi el becerilerinden ve başarılı sunumlarından dolayı tebrik ediyorum. Öğrencilerimizin hem ulusal hem de uluslararası alanda gerçekleştirilecek yarışmalarda Türk Mutfağını en iyi şekilde temsil edeceklerine gönülden inanıyorum” dedi.

Prof. Dr. KARABULUT, öğrencilere vermiş olduğu katkılardan dolayı Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü akademisyenlerine teşekkür etti.

Ağrı Valisi Mustafa KOÇ, yarışmaya katılan tüm öğrencileri tebrik ederek, başarılarının devamı diledi. 

Basın ve Halkla İlişkiler Danışmanlığı

Haberin Fotoğafları